Urheilumuseo

Urheilumuseo

Aika:
19.10.2021, klo 15.30

Paikka:
Olympiastadion

Viimeinen ilm.päivä:
11.10.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

6 paikkaa jäljellä!

Ti 19.10. klo 15.30

Urheilumuseo

Olympiastadion
Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

 

Helmereille on varattu tunnin opastettu tutustuminen Olympiastadionin tiloissa olevaan Urheilumuseon uudistuneeseen päänäyttelyyn. Tämän hetken tietojen mukaan museokierrokselle voi ottaa kerralla 15 henkilön ryhmän. Opastus alkaa kello 15.30, joten tavataan museon sisääntuloaulassa viimeistään kello 15.15. Käynti museon pääoven kautta stadionin Tornipihalta. Muista ottaa mukaan mahdollinen Museokorttisi.

Päänäyttelyn lisäksi Urheilumuseossa on esillä uusi Olympiastadionin rakennushistoriasta ja tapahtumista kertova vaihtuva näyttely.

Päänäyttely

Mikään ei läpäise suomalaista yhteiskuntaa niin kuin urheilu. Tutustu Suomea rakentaneisiin urheilun tarinoihin täysin uudistetussa näyttelyssä!

Näyttely jakautuu viiteen tilaan, joilla on oma teemansa, ilmeensä ja äänimaailmansa. Kuten urheilussa, ytimessä ovat suuret tunteet jännityksestä pettymykseen ja voitonriemuun. Monipuoliset audiovisuaaliset sisällöt vievät kävijän aikamatkalle niin Helsingin olympialaisiin kuin suomalaisia yhdistäneisiin urheiluhetkiin. Ainutlaatuisista kokoelmistamme valitut näyttelyesineet esittelevät suomalaisen liikunnan ja urheilun monimuotoisuutta. Perinteisten menestyslajien lisäksi lajikirjo kattaa niin vuorien huiputtamisen, lentokoneesta pudottautumisen kuin koskien ja kaiteiden kesyttämisenkin.

Helsingin olympialaiset on suurin Suomessa järjestetty urheilutapahtuma. Näyttely esittelee olympialaisia esineiden, kuvien, videoiden ja kosketusnäyttösovellusten avulla.

Hinta: 18,00 euroa (opastus ja lippu), 8,00 euroa Museokortilla (Kerro lisätiedoissa, jos sinulla on Museokortti.)

Maksuviite: 5283

Ilmoittautumiset ja maksut 11.10. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Tutustu: https://www.urheilumuseo.fi

 

Vinkki: Olympiastadionin torni on avoinna iltaan

Urheilumuseon vierailulla on tilaisuus käydä ihailemassa maisemia Stadionin tornissa. Halukkaat voivat hankkia lipun sinne itse, koska torniin ei käy Museokortti.

Olympiastadionin tornin yli 80-vuotiseen historiaan liittyy monenlaisia tarinoita ja juhlahetkiä. 72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Torni on avoinna arkisin iltaan asti ja myös viikonloppuisin. Mahdollisuus nähdä kaupunki myös iltavalaistuksessa on herättänyt kiinnostusta kaikki vuosikymmenet.

Torni on avoinna ma-pe klo 8.00-21.00.  

Tornilippuja voi ostaa stadionin Vierailijakeskuksesta tai ennakkoon osoitteessa www.lippu.fi.

Liput: aikuiset 6,50 euroa, alennusryhmät: eläkeläiset, opiskelijat 4,00 euroa,

lapset ja nuoret 7-16 vuotta 4 euroa.

Tornin huippu on ulkotilaa ja torniin noustaan hissillä. Hissiä käytetään vain oman seurueen kanssa eli hississä ei ole samaan aikaan eri seurueiden edustajia. 

https://www.stadion.fi

 

 

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 6 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta