Tiepolo − Venetsia Pohjolassa -näyttely

Tiepolo − Venetsia Pohjolassa -näyttely

Aika:
28.10.2020, klo 16.30

Paikka:
Sinebrychoffin taidemuseo

Viimeinen ilm.päivä:
21.10.2020

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

Ke 28.10. klo 16.30

Tiepolo − Venetsia Pohjolassa -näyttely

Sinebrychoffin taidemuseo
Bulevardi 40, 00120 Helsinki

 

Helmereille on varattu opastus Sinebrychoffin taidemuseon uuteen näyttelyyn: Tiepolo – Venetsia Pohjolassa. Opastetun ryhmän koko saa olla tällä hetkellä enintään 10 henkilöä. Opastus alkaa kello 16.30, joten tavataan noin viisitoista minuuttia ennen sitä sisääntuloaulassa, jossa ovat kassa ja kauppa. Muista ottaa mukaan myös mahdollinen Museokorttisi.

Kansallisgallerian museoissa otettiin pe 16.10. käyttöön uusi maskiohje, jonka myötä kaikilta yli 15-vuotiailta asiakkailta edellytetään kasvomaskin käyttämistä. Maskeja on tarvittaessa saatavilla museoiden lipunmyynnistä.

Venetsialainen mestari Giovanni Battista Tiepolo (1696–1770) loi yhdessä poikiensa Giovanni Domenicon (1727–1804) ja Lorenzon (1736–1776) kanssa maineikkaan ja menestyvän työhuoneen, joka vastaanotti tilauksia venetsialaisilta aatelisperheiltä ja ulkomaisilta ruhtinailta ja kuninkaallisilta. Varakkaat keräilijät kiinnostuivat jo varhain Tiepolojen taiteesta ja vilkkaan taidekaupan ansiosta teokset löysivät tiensä myös yksityisiin taidekokoelmiin Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä.

Tiepolon taidetta esitellään Suomessa ensimmäistä kertaa öljyvärimaalausten, luonnosten ja grafiikan teosten kautta. Näyttely esittelee Tiepolon taiteen leviämistä 1700-luvulta lähtien Englannista aina Pohjois-Eurooppaan ja Venäjälle asti. Se kokoaa yhteen teoksia, joilla on yhtymäkohtia, mutta joita ei ole koskaan ennen nähty yhdessä. Museon omat kaksi teosta ovat osa tätä tarinaa. Lisäksi näyttelyyn kuuluu laaja valikoima Giovanni Battista ja Domenico Tiepolon piirroksia, jotka ovat esillä omana kokonaisuutenaan Punaisessa kellarissa.

Erityisen huomion saa Domenico Tiepolon kolmen maalauksen sarjan Troijan hevosesta. Teosten alkuperäistä tilaajaa ei tiedetä, mutta vielä 1800-luvun alussa kaikki kolme öljyväriluonnosta esiteltiin samassa huutokaupassa Pietarissa. Kaksi teoksista päätyi Lontoon National Galleryn kokoelmiin ja kolmas on nykyisin Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmissa. Kun teos hankittiin Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin vuonna 1996, se herätti kansainvälistä kiinnostusta – eikä vähiten siksi, että teos oli kulkeutunut toisen maailmansodan aikana Pariisista Berliiniin ja sieltä suomalaiseen yksityiskokoelmaan. Nyt ensimmäistä kertaa 1800-luvun jälkeen, teokset ovat jälleen yhdessä. Samalla paljastuu kiehtova tarina Helsingin teoksen matkasta Pietarista Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin.

Vuonna 2020 Giovanni Battista Tiepolon kuolemasta tulee kuluneeksi 250 vuotta, ja Tiepolo tulee olemaan erityisen huomion kohteena eri puolilla Eurooppaa.

 

Hinta: 23,00 euroa, 10,00 euroa Museokortilla (hinta on 10:lle)

Maksuviite: 5144

Ilmoittautumiset ja maksut: 21.10. mennessä

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttelyaika: 17.9.2020 – 10.1.2021. Museo on keskiviikkoisin avoinna kello 20.00:een.

 

Kuva: Giovanni Battista (Giambattista) Tiepolo (1696−1770)

Latinus antaa tyttärensä Lavinian puolisoksi Aeneaalle

(Sinebrychoffin taidemuseo)


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Kaikki paikat varattu!

ILJA REPIN -näyttely
Ateneumin taidemuseo (24.3.2021, klo 16.15)

Museot

Vincent van Gogh - Tie taiteilijaksi
Didrichsenin taidemuseo, Kuusisaari (19.11.2020, klo 16.30)

2 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta