Tampereen Agatha Christie -retki

Tampereen Agatha Christie -retki

Aika:
28.11.2020, klo 08.30

Paikka:
Tampere, Tampereen Teatteri

Viimeinen ilm.päivä:
29.10.2020

Helmerivetäjä:
Irene Uimonen

Ilmoittautuminen ohi!

La 28.11.20 klo 8.30

Tampereen Agatha Christie -retki

Tampereen Teatteri

Matka on peruutettu uusien koronarajoitusten vuoksi.

Irene Uimonen tarjoaa muutamaa Tampereen teatterimatkan lisäpaikkaa Helmereille. Niiden, jotka ovat ilmoittautuneet aikaisemmin suoraan Irenelle, ei tarvitse ilmoittautua Helmereille netin kautta. Ilmoittaudu mahdollisimman pian.

Retken hintaan sisältyvät Vapriikin Ostia - Portti Roomaan näyttelyopastus ja omaa aikaa tutustua muihin näyttelyihin, Museoravintola Valssin lauantaibuffet, Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut -murhamysteeri TT:ssa, kuljetus ja kaikkialla erinomaiset turvajärjestelyt.

Päivän ohjelma:

Klo 8.30 Lähtö täsmällisesti Mikonkadun tilausajolaiturista Erikssonin bussilla kohti Tamperetta (E12, 179 km, 1:50-2:20). Nurmijärven liittymästä 13 (Myllykoski) mahdollisuus hypätä kyytiin.

Klo 10.50-13.35 Museokeskus Vapriikki (Alaverstaanraitti 5). Tunnin opastus ja noutopöytä. Turvavälien säilyttämiseksi Ostia - Portti Roomaan opastukseen otetaan vain 20 osanottajaa, joten joudumme ottamaan 2 opasta. Todella pienet, vajaat ryhmät lähtevät klo 11.00 ja 11.30 tunnin opastukselle. Odotusaikana toinen ryhmä tutustuu omatoimisesti muihin 13 näyttelyyn.

Pääsemme kulkemaan Ostian kaduille ja kujille, jossa lastataan Roomaan meneviä jokilaivoja, käydään kauppaa, palvotaan jumalia, vieraillaan kylpylässä ja viihdytään tavernassa.

Nähtävänä on kaupunkiin, asumiseen ja elämiseen liittyviä esineitä: patsaita, amforoita, rahoja, pelimerkkejä, leluja, koruja sekä esineitä, jotka kertovat kauneudenhoidosta, koulunkäynnistä ja orjuudesta. Kukoistuskaudellaan 100-200-luvuilla Ostia oli n. 50 000 asukkaan vilkas, kansainvälinen merenkulun ja kaupan keskus. Ostian kautta Roomaan saapuivat niin leipävilja ja viini kuin uudet aatteetkin. Ostiassa asui kymmeniä eri kansallisuuksia, ja siellä harjoitettiin pariakymmentä eri uskontoa. Monikulttuurinen ja moniuskontoinen väestö näyttää kuitenkin eläneen rauhallista rinnakkaiseloa. Portuksen satamaa kuvaava reliefi. Marmori. 100-luku - 200-luvun alku.

Klo 12.30-13.35 nautimme Museoravintola Valssin lauantain noutopöydästä. Salaattipöytä. Leipävalikoima. Ranskalainen kalakeitto ja aioli. Ylikypsää Ibericopossua tummalla tyrnikastikkeella ja lämmin lisuke. Lounasjuomia. Hedelmärahka. Kahvia/teetä. Ilmoitathan allergiasi.

Klo 13.40 Bussi lähtee Tampereen Teatteriin, Keskustori 2 (ajo 2 km, 7 min).

(Takit voi jättää autoon. Narikat eivät ole käytössä. Katsomoon 20-30 min ennen esitystä).

Klo 14.30 - n.17.00 Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut (10 pientä neekeripoikaa), TT.

Muista täälläkin kasvomaski ja turvavälit. Katsomopaikoista käytössä alle puolet. Joka toinen istuin on poistettu. Välittömästi edessäsi, takanasi tai vieressäsi ei kukaan istu. Numeroimaton katsomo on jaettu kolmeen lohkoon, joilla omat paikat ja WC-tilat. Paikkamme oikealla permannolla 40 hengen B-lohkossa. Väliajalla (20 min) käytössä yläkahvio. Katsomoon ei saa jäädä väliajaksi. Seuraa henkilökunnan ohjeita.

Salaperäinen isäntäpari on kutsunut 10 vierasta syrjäiselle saarelle. Heti ensimmäisenä iltana vieraat kuulevat gramofonilevyltä viestin, jossa syytetään kaikkia talossa olijoita murhista. Tunnelma sähköistyy. Pian ensimmäinen vieras kuolee. Sitten toinen. Kuka kutsui vieraat saarelle? Kuka on murhaaja?

Agatha Christie punoo klassikkoteoksessaan mestarillisesti yhteen epäilyn, syyllisyyden ja suljetun tilan teemat. Koskettavista ja hauskoista näytelmistään tunnettu ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen tarttui nyt ensimmäistä kertaa jännitysnäytelmään. Timanttisessa murhamysteerissä nähdään upea näyttelijäryhmä, kun teatterin omien tähtien joukkoon liittyi ensimmäistä kertaa Tampereella näyttelevä, kansainvälisistä töistään tunnettu Antti Reini.

Agatha Christie piti koko laajan tuotannon parhaimpana tätä alun perin näytelmäksi kirjoittamaansa Eikä yksikään pelastunut.

Suomennos Aino Piirola. Lavastus, puvut Mikko Saastamoinen. Valot Raimo Salmi. Ääni Jan-Mikael Träskelin. Video Petri Kyttälä. Ohjaajan assistentti Antti Tiensuu.

Näyttelijät: Antti Reini. Elina Rintala. Pia Piltz. Ola Tuominen. Antti Tiensuu. Arttu Ratinen. Matti Hakulinen, Kirsimarja Järvinen. Jukka Leisti. Ville Majamaa. Kyösti Kiiskilä. Ossi Oijusluoma.

                     

Esityksen päätyttyä alkaa kotimatkamme. Reilun parin tunnin kuluttua saavumme Helsinkiin (179 km, 1:50-2:30).

Liput Irene jakaa bussissa. Otathan museokorttisi mukaan!

 

Hinta: Museokortillinen hinta 92,00 euroa ja ilman museokorttia 102,00 euroa.

Maksuviite: 5209

Ilmoittautumiset ja maksut: 27.10.

Ilmoittautumiset myös IreneUimonen [ät] gmail.com (tai 050 364 5356 tekstiviestinä). Kerrothan samalla, onko Sinulla museokortti.

 

KUVA: Viskilaseja kilistellään arvuutellaan kuka meitä oikein murhaa. Kuvassa Matti Hakulinen, Jukka Leisti, Antti Reini, Antti Tiensuu. HARRI HINKKA

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Pääsiäismatka Järvisydämeen
Hotel & Spa Resort Järvisydän, Rantasalmi (1.4.2021)

20 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Georg Otsin kesäkonsertti ja kartanoromantiikkaa
Pohjois-Viro (12.6.2021, klo 10.00)

8 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Cabaret-musikaalimatka Turkuun
Turun Kaupunginteatteri (17.4.2021, klo 09.30)

15 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 7 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta