Samppanjaa ja etanoita Champagnessa

Samppanjaa ja etanoita Champagnessa

Aika:
25.9.2020–28.9.2020

Paikka:
Ranska: Reims, hotelli Golden Tulip

Viimeinen ilm.päivä:
30.6.2020

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

Pe – ma 25.-28.9.2020

Helmeri-matka Ranskan Champagneen

Samppanjaa ja etanoita!

 

Päätimme matkatoimiston suosituksesta peruuttaa tämän matkan ja tehdä sen myöhemmin, kun koronatilanne on Euroopassa helpottanut.

Palautamme ennakkomaksut tilillesi, kun ilmoitat tilinumerosi yhdistyksen sähköpostiin tai Merjalle, kiitos.

Toivottu samppanjamatka Reimsiin ja Champagnen maakuntaan

Champagnen maakunta tunnetaan maailmanlaajuisesti sen jäljittelemättömästä, kuplivasta juomasta, samppanjasta. Samppanjantuottajat, joita on noin 250 - kuuluisimmat ovat varmaankin Moët & Chandon, Mumm, Bollinger, Krug, Veuve Clicquot, Pommery, Heidsieck ja Taittinger - tuottavat vuosittain yli 270 miljoonaa pulloa hienoa samppanjaa. Champagne on myös maisemallisesti kaunista seutua. Laajojen alankojen ja viiniköynnösten peittämien kumpuilevien kukkuloiden välissä on siellä täällä pieniä kyliä korkeine kirkkotapuleineen.

Reims on ihastuttava, vanha ranskalaiskaupunki, jonka keskipisteena on kuuluisa Reimsin katedraali.

Tutustu: https://www.reims-tourism.com/ 

Alustava matkaohjelma

Pe 25.9. Lento Helsinki-Pariisi, Epernay ja samppanjatalo, Reims (lounas)

Lento Helsingistä Pariisin klo 7.35-9.40.

Lentokentältä matka jatkuu Champagnen historialliseen maakuntaan, joka on viininystävien pyhiinvaelluskohde. Champagnen luonto on myös kauniin postikorttimaista, loputtomia viinitarhoja rytmittävät metsätilkut leimaavat maisemaa Montagne de Reimsin ylängöllä. Noin kahden tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan Epernayhin, joka on samppanjan tähtikaupunki lukuisine kellareineen ja viinitiloineen – alueesta yli 30 % on jaloa juomaa tuottavia viiniviljelyksiä. Lounas tyylikkäässä ranskalaisessa ravintolassa, joka sijaitsee entisen pankin tiloissa. Vierailu samppanjatalossa Epernayssä ja samppanjamaistiaisten jälkeen matka jatkuu Reimsiin, jossa majoittuminen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Reims

La 26.9. Reims, etanatila, samppanjatila (lounas)

Aamiainen hotellissa. Vierailu sympaattisella etanatilalle, jossa tutustutaan kalliolla lyllertäviin 500 etanaan ja niiden jälkeläisiin. Opimme kaiken etanalajeista, niiden lisääntymisestä, luonteesta, anatomiasta ja ravintoarvoista. Kierroksen päätteeksi nautitaan lasilliset samppanjaa – tietysti - ja maistellaan pieni satsi etanoita creme fraiche -kastikkeessa. Madame paljastaa muutaman hyvän etanareseptin kiinnostuneille. Pariskunnan putiikista voi ostaa kotiin viemiseksi etanaherkkuja. Vierailun kesto maistiaisineen noin puolitoista tuntia.

Sitten suunnataan kohti maalais-aubergea, majataloa, jossa ranskalaislounas (alkudrinkki, 2 lasia viiniä). Ennen Reimsiin paluuta pistäydytään samppanjaa tuottavalla perheyrityksellä. 15 km Epernaysta sijaitsee Grand Cru de la Champagne -alueen kylä, joka on palkittu kultamitalilla upeista kukkaistutuksistaan. Kyseisessä kylässä sijaitsee sympaattinen samppanjaperheyritys, jonka kulisseihin kurkistetaan. Kuuden hehtaarin viinirinteet sijaitsevat aivan tilan vieressä ja sään salliessa voimme jaloitella viiniköynnösten välissä. Saamme maistiaiset tilan tuottamasta 3 Blanc des Blancs Grand Cru -samppanjasta. Paluu hotelliin.

Su 27.9. Reims, samppanjatalo, majakka, iltapäivä vapaa

Aamiainen hotellissa. Reimsissa kuplii ja virtaa samppanja! Reimsin 188 000 asukasta ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen tuottamasta maailman kuuluisimmasta juomasta. Yli 1000 vuoden ajan, vuodesta 816 vuoteen 1825 Reimsin katedraalissa siunattiin Ranskan kuninkaat ja juhlajuomana juotiin alueen viiniä. Kuplivaksi viini saatiin kuitenkin vasta 1600-luvulla. Keskiajalla ja renessanssin aikana kaupunki kukoisti ja sinne rakennettiin useita upeita monumentteja, kuten Taun palatsi, Collège des Jésuites sekä Saint-Denis’n ja Saint-Remin luostarit. Reimsin alueella voi vierailla noin 12 samppanjatalossa, joista kuuluisimmat ovat Taittinger, Mumm, Pommery, Krug, Bollinger, Lanson, Piper-Heidsieck, Ruinart ja Veuve Clicquot.

Vieraillaan yhdessä Reimsin tunnetuista samppanjataloista, jossa vierailun päätteeksi tarjotaan kuplivat samppanjamaistiaiset.

Tutustuminen myös erikoiseen nähtävyyteen: majakkaan keskellä viinipeltoja, vaikka merestä ei ole tietoakaan! Majakka rakennettiin vuonna 1909 alun perin mainostarkoitukseen ja sen perusti Joseph Goulet. Majakka sytytettiin aina öisin. Majakan julkisivussa näkyy ensimmäisen maailmansodan jäljet ja se melkein tuhoutui, kunnes se restauroitiin kokonaan ja nykyään majakka toimii viinimuseona. Majakka kutsuu tutustumaan Champagnen viinitarhojen kiehtovaan maailmaan yli 25 metrin korkeuteen. Opastettu kierros alkaa videoesittelyllä ja jatkuu kävelykierroksella, jossa näytillä esineitä, vaatteita, malleja ja videoita samppanjan historiasta. Mielenkiintoinen lisä vierailuun on mahdollisuus kiivetä ylös majakkaan, josta upeat näkymät Montagne de Reims’n viinialueelle. Alakerrassa myös putiikki, joka tarjoaa laajan valikoiman matkamuistoja, Champagne kirjoja, käsitöitä, Champagnen erikoisuuksia.

Yli 30 erilaista viinilajia, jotka ovat valmistettu nimenomaan juuri Montagne de Reims’ssä, on myös mahdollista ostaa. Lounas. Iltapäivä ja ilta vapaa.

Ma 28.9. Reims - Troyes’n kaupunki, lento Pariisi-Helsinki (lounas)

Aamiainen hotellissa. Viimeinen aamupäivä vietetään Troyes’n kaupungissa. Tässä liki 60 000 asukkaan, samppanjankorkin muotoisessa kaupungissa pääsemme ihastelemaan sen ristikkotaloja, upeita kirkkoja ja lasimaalauksia. 1200-luvulla kaupunki tuli tunnetuksi suurten mestareiden lasitaiteesta, ja Troyes´iä kutsuttiin pyhäksi lasitaiteen kaupungiksi. Lounas Troyesissa.

Saapuminen Pariisin lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 19.00-22.55.

 

Hinta: 1150 ,00 euroa/hlö

Maksuviite: 4899

Ilmoittautumiset 15.5. mennessä ja ennakkomaksut (250,00 e/hlö) kahden viikon sisällä ilmoittaumisesta. Loppumaksu viimeistään 5.8.20.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 245,00 euroa.

Yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone. Kysy mahdollista toista yksin matkustavaa Helmeriä.

Hintaan sisältyy:

* Finnairin lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki veroineen

* matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja ohjelma mm. Epernayn samppanjatalo, Etanatila, samppanjaa tuottava perhetila, Reimsin samppanjatalo ja majakka (maistiaiset ohjelman mukaisesti tiloilla), Troeyesin kaupunki.

* majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa

* hotelliaamiaiset, 3 lounasta (aterioilla vesi ja lauantaina lisäksi 2 lasia viiniä)

* suomenkielisen oppaan palvelut matkan ajan Ranskassa.

Majoitus:

Golden Tulip Reims l'Univers ****

41 Boulevard Foch, 51100 Reims

https://reims-l-univers.goldentulip.com

Vuonna 2016 remontoitu 4 tähden Art Déco -tyylinen hotelli Reimsin keskustassa. Sijaitsee vastapäätä Colbertin puistoa, lähellä Reimsin kuuluisaa katedraalia ja samppanjakellareita. 42 huonetta. Huoneissa on wc, kylpy/suihku, tv, wifi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Lisäksi hotellissa on kokoustilat, baari, viihtyisä, perinteistä ranskalaista ja Champagne-maakunnan keittiötä tarjoava ravintola ‘Le Spark’, joka on avoinna kuutena päivänä viikossa.

 

Matkalle mukaan tarvitaan passi tai EU-henkilötodistus.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteettömiä hotelleja, retkillä kävellään). Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 20 matkustajaa.

Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Suomen Matka-Agenttien erityisehtoja.

www.matka-agentit.fi

 

Kuva: Visit Reims


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Päivämatka Taivassaloon
Taivassalo, Varsinais-Suomi (3.9.2020, klo 08.00)

7 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Cabaret-musikaalimatka Turkuun
Turun Kaupunginteatteri (7.11.2020, klo 9.30)

8 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 5 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta