Saarenmaan oopperapäivät 2023

Saarenmaan oopperapäivät 2023

Aika:
25.7.2023–28.7.2023, klo 10.30

Paikka:
Viro, Kuressaari

Viimeinen ilm.päivä:
5.1.2023

8 paikkaa jäljellä!

Ti-pe 25.-28.7.2023 

Saarenmaan oopperapäivät 2023

Viro, Kuressaari

Kesä, Viron Saarenmaa ja musiikki kuuluvat yhteen! Saarenmaan pääkaupungissa Kuressaaressa voi yhä tuntea entisaikojen hengen, jota luovat tunnelmalliset puistot, kirkot, vanhat mukulakivikadut ja vuosisatoja vanhat aumakattoiset talot niiden varsilla. Ja musiikki!

Saarenmaan tärkein nähtävyys on Kuressaaren historiallinen Piispanlinna, joka on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia linnoja koko Baltiassa.  Komea linna hallitsee koko kaupunkia. Sekä linnan puistossa että muualla kaupungilla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja, ja linna toimii myös Saarenmaan oopperapäivien päänäyttämönä. Oopperapäivien aikaan linnassa kuullaan maailmankuulujen säveltäjien teoksia, konsertteja järjestetään myös kirkoissa ja kaupungin puistoissa. Vuoden 2023 oopperapäivien musiikista vastaa tunnettu ja tasokas Maria Bieșu -kansallisooppera- ja balettiorkesteri Moldovasta. Ohjelmistossa on jälleen maailman tunnetuimpia ooppera- ja balettiteoksia, ja tällä matkalla koetaan La Boheme -ooppera ja Joutsenlampi-baletti. Oopperapäivien tilaisuudet järjestetään ulkoilmassa, Piispanlinnan pihalla, jossa on suuri telttakatos.  

Matkaohjelma:

Tiistai 25.7.

Helsinki-Tallinna, Viking Gabriella klo 10.30-13.15. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas ja bussi vastassa. Satamasta matka jatkuu ensiksi kohti Virtsun satamaa, josta siirrytään lautalla Muhun saarelle. Jatketaan edelleen Saarenmaalle ja sen maakunnan pääkaupunkiin, Kuressaareen. Majoittuminen kylpylähotelliin ja illallinen. 

Keskiviikko 26.7.

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa kierros Saarenmaalla: nähdään Saarenmaan kaunista maaseutua ja rantamaisemia, mm. Anglan tuulimyllyt ja käsityökeskus, Karjan kirkko, Kaalin kraateri. Retken aikana vieraillaan paikallisten käsityöläisten luona ja pientiloilla, joissa kasvatetaan mm. erilaisia maustekasveja ja yrttejä, valmistetaan hilloja, sinappeja ja muita paikallisia erikoisuuksia. Retken aikana lounas. Illalla oopperapäivien ohjelmistossa Puccinin ooppera La Boheme.

Torstai 27.7.

Aamiainen hotellissa, ja vapaata aikaa nauttia hotellin kylpyläpalveluista, kierrellä Kuressaaressa ja ympäristössä. Iltaa vietetään taas Piispanlinnan suojissa, jossa uppoudutaan Tšaikovskin balettiin Joutsenlampi

Perjantai 28.7.

Aamiainen hotellissa. Bussimatka Muhun saarelle ja Kuivastun satamaan, josta lauttamatka mantereelle ja  bussilla edelleen Tallinnaan. Matkalla keittolounas. Tallinnasta laivamatka Helsinkiin klo 17.30 -20.00. 

Hotelli:

Asa Spa Hotel ***, Pargi 16, Kuressaare 93810 Estonia

Hotelli sijaitsee keskustan tuntumassa purjesataman ja Piispanlinnan läheisyydessä. Entinen nimi Ryytli Spa. Hiljattain uusittu kylpylä- ja wellness-hotelli kauniissa ympäristössä.93 huonetta, kaikissa wc, kylpy/suihku, TV, puhelin, radio, Wi-Fi, parveke tai terassi.  Hotellissa on ravintola, baari, kokoustilat, hissi.  Vesikeskus/kylpylä: terveyskylpylä, jossa erilaisia lisämaksullisia hoitoja, kauneussalonki, 25 m sisäuima-allas, sauna, kuntosali.

Laiva-aikataulu (alustava):

Helsinki-Tallinna, Viking Gabriella klo 10.30-13.15  *   Tallinna-Helsinki, Viking XPRS   klo 17.30-20.00.

Matkan hinta: 730,00 euroa/hlö  

Hintaan sisältyy: laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking Linen laivalla kansipaikoilla * bussikuljetukset Tallinnasta Kuressaareen ja takaisin virolaisella tilausajobussilla * lauttamatkat Virtsun satamasta Muhun saarelle ja takaisin * majoitus jaetussa standard-luokan kahden hengen huoneessa Asa Spa -hotellissa * hotelliaamiaiset, 1 illallinen, 1 lounas ja 1 keittolounas * saarikierros tutustumiskäynteineen suomea puhuvan oppaan johdolla  * lippu La Boheme -oopperaan (ke) ja Joutsenlampi-balettiin (to), istumapaikat katsomon keskisijainnilla, ooppera esitetään ulkoilmassa, telttakatoksessa * hotellin saunaosaston ja uima-altaiden käyttö niiden aukioloaikoina.

Lisämaksusta: yhden hengen huonelisä 300 euroa (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone – kysy mahdollista Helmeri-kaveria) * hytit ja ateriat laivamatkoilla.

Maksuviite: 40280

Maksut: Varausmaksu 25 % matkan hinnasta eli 182,50/hlö, maksetaan Helmerien tilille 13.1. mennessä.  Loppumaksu 29.5. mennessä.

Ilmoittautumiset: Helmerien nettisivuilla 5.1. mennessä.

Huom! Ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoihin: nimi kuten passissa, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, mahdollinen erikoisruokavalio, syntymäaika laivayhtiötä varten.

 

https://www.saaremaaopera.com/

TÄRKEÄÄ: Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteetöntä hotellia eikä esteettömiä kuljetuksia, retkillä kävellään). Suosittelemme matkavakuutusta!

Vastuullinen matkanjärjestäjä:               

Valmismatkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Elämys Travel & Events Oy/Matka-Agentit. Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä matkanjärjestäjän erityisehtoja. 

Matka-asiakirjat :                  

Matkalle tarvitaan mukaan voimassa oleva ulkomaan passi tai EU-henkilökortti.

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Pääsiäismatka Milanoon
Italia, Milano (5.4.2023, klo 08.00)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 8 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta