Saarenmaan oopperapäivät

Saarenmaan oopperapäivät

Aika:
21.7.2021–24.7.2021, klo 10.00

Paikka:
Saarenmaa, Kuressaari

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

5 paikkaa jäljellä!

Ke-la 21. - 24.7.2021

Oopperamatka Viron Saarenmaalle

Saarenmaan oopperapäivät

Kesä, Saarenmaa ja musiikki kuuluvat yhteen! Saarenmaan pääkaupungissa Kuressaaressa voi yhä tuntea entisaikojen hengen, jota luovat tunnelmalliset puistot, kirkot, vanhat mukulakivikadut ja vuosisatoja vanhat aumakattoiset talot niiden varsilla. Ja musiikki! Saarenmaan tärkein nähtävyys on historiallinen Piispanlinna, joka on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia linnoja koko Baltiassa.  Komea linna hallitsee koko kaupunkia. Sekä linnan puistossa että muualla kaupungilla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja, ja linna toimii myös Saarenmaan oopperapäivien päänäyttämönä. Oopperapäivien aikaan linnassa kuullaan maailmankuulujen säveltäjien teoksia ja konsertteja järjestetään myös kirkoissa ja kaupungin puistoissa.

Kesän 2021 oopperapäivillä vierailee Kroatian kansallisteatteri Zagrebista, ja oopperapäivien ohjelmistossa on jälleen maailman tunnetuimpia oopperateoksia. Matkan alkajaisiksi, keskiviikkona, ohjelmassa on Wolfgang Amadeus Mozartin rakastettu Taikahuilu, ja perjantai-iltana uppoudutaan Giacomo Puccinin säveliin ja Madama Butterflyn tarinaan. Torstaina on mahdollisuus kuulla myös Gaetano Donizettin ooppera ”Lucia di Lammermoor”. Kaikki oopperapäivien tilaisuudet järjestetään ulkoilmassa, Piispanlinnan pihalla, jossa on telttakatos.  Oopperapäivien ohjelmisto on sama, mikä alun perin olisi ollut myös 2020.

Saaremaa Ooperipäevad - 20 - 25 juuli 2021, https://www.saaremaaopera.com

Laiva-aikataulu (alustava):

Helsinki-Tallinna Viking Mariella klo 10.30-13.15

Tallinna-Helsinki Viking XPRS klo 18.00-20.15

Hotelli: Spaa Hotell Rüütli

https://www.saaremaaspahotels.eu

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Keskiviikko 21.7.

Helsinki-Tallinna Viking Mariella klo 10.30-13.15. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Laivamatkan aikana mahdollisuus lisämaksulliseen buffet-ateriaan, sis. ruokajuomat (hanaviini, olut, virvokkeet), 26,00 e.

Saapuminen Tallinnaan, jossa opas ja bussi vastassa. Satamasta matka jatkuu ensiksi kohti Kuivastun satamaa, josta siirrytään lautalla Muhun saarelle. Jatketaan edelleen Saarenmaalle ja sen maakunnan pääkaupunkiin, Kuressaareen. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Iltaa vietetään Piispanlinnassa, jossa soi Mozartin Taikahuilu-oopperan sävelet (istumapaikat, rivit 22-28).   

Torstai 22.7.

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa kierros Saarenmaalla: nähdään Saarenmaan kaunista maaseutua ja rantamaisemia, mm. Anglan tuulimyllyt ja käsityökeskus, Karjan kirkko, Kaalin kraateri jne. Retken aikana vieraillaan paikallisten käsityöläisten luona ja pientiloilla, joissa kasvatetaan mm. erilaisia maustekasveja ja yrttejä, valmistetaan hilloja, sinappeja ja muita paikallisia erikoisuuksia. Retken aikana lounas.

Illalla oopperapäivien ohjelmistossa Donizettin Lucia di Lammermoor, johon voi varata lipun lisämaksusta 95 €/hlö, varaukset ja maksut etukäteen Suomessa. 

Perjantai 23.7.

Aamiainen hotellissa, ja vapaata aikaa nauttia hotellin kylpyläpalveluista, kierrellä Kuressaaressa ja ympäristössä. Iltaa vietetään taas Piispanlinnan suojissa, jossa uppoudutaan Giacomo Puccinin säveliin ja Madama Butterflyn tunnelmiin ja kohtaloon (istumapaikat, rivit 22-28, ooppera esitetään ulkoilmassa, telttakatoksessa).  

Lauantai 24.7.

Aamiainen hotellissa. Bussimatka Muhun saarelle ja Kuivastun satamaan, josta lauttamatka mantereelle, ja bussilla edelleen Tallinnaa. Matkalla keittolounas.  Tallinnasta laivamatka Helsinkiin klo 18.00-20.15.

Matkan hinta: 675,00 euroa

Maksuviite: 5157

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset mahdollisimman pian, paikkoja rajoitetusti.

Hintaan sisältyy: * laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking Linen laivalla kansipaikoilla * bussikuljetukset Tallinnasta Kuressaareen ja takaisin virolaisella tilausajobussilla * lauttamatkat Kuivastun satamasta Muhun saarelle ja takaisin * majoitus jaetussa standard-luokan jaetussa kahden hengen huoneessa, Saaremaa Spa Hotelli Rüütli* hotelliaamiaiset, 1 illallinen, 1 lounas ja 1 keittolounas *saarikierros tutustumiskäynteineen suomea puhuvan oppaan johdolla * lippu Taikahuilu-oopperaan 21.7. sekä Madama Butterfly -oopperaan 23.7. * saunaosaston ja uima-altaiden käyttö niiden aukioloaikoina.

Lisämaksusta: Yhden hengen huonelisä 300,00 e. (Yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone). Lippu: 22.7. Donizettin Lucia di Lammermooriin 95,00 e, buffet-ateria laivalla (meno) 26,00 e.

Maksut: varausmaksu 250 e/hlö kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, loppumaksu 40 vrk ennen matkaa eli 8.6. mennessä.

 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, retkillä kävellään).

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Valmismatkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä   toimii Matka-Agentit/ Elämys Travel & Events Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Matka-Agentit /Elämys Travel & Events Oy:n lisä- ja erityisehtoja: https://www.matka-agentit.fi/matka-agentit-lisa-ja-erityisehdot

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Georg Otsin kesäkonsertti ja kartanoromantiikkaa
Pohjois-Viro (12.6.2021, klo 10.00)

1 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Cabaret-musikaalimatka Turkuun - PERUUTETTU
Turun Kaupunginteatteri (17.4.2021, klo 09.30)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 5 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta