Pääsiäismatka taideaarteiden Pietariin

Pääsiäismatka taideaarteiden Pietariin

Aika:
10.4.2020–13.4.2020, klo 07.20

Paikka:
Junamatka Pietariin, hotelli Dostojevski

Viimeinen ilm.päivä:
30.11.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Kaikki 16 paikkaa varattu!

Pe-ma 10. – 13.4.2020

Pääsiäismatka Pietariin

TAIDEAARTEIDEN PIETARI

Pietari, Nevan rannan metropoli, on lyhyen, noin kolmen ja puolen tunnin junamatkan päässä. Se on taiteiden, historian, kulttuurielämysten, monen suurmiehen kaupunki. Tämä Pohjolan Venetsia ja sen sillat ja kanavat, palatsit ja patsaat, kauneus ja erityinen tunnelma ovat unohtumaton kokemus.  

Matkaohjelma (alustava):

Pitkäperjantai 10.4.

Junamatka Helsingistä Pietariin Allegro-junalla 2. luokassa klo 7.20-10.47 (alustava aikataulu, mahdollisuus nousta junaan myös Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta ja Vainikkalasta, kyytiinnousupaikka pitää ilmoittaa etukäteen). Paikallinen, suomea puhuva opas on vastassa Pietarin rautatieasemalla, josta lähdetään tutustumaan upeaan Fabergé-museoon, joka on vuonna 2014 avattu yksityinen jalokivimuseo. Museon kokoelmiin kuuluu noin 4000 kappaletta eri Venäjän keisariperheen käyttöesineitä. Erityisesti museo tunnetaan Carl Fabergén valmistamista keisarillisista pääsiäismunista, joiden arvo nykyään voi ylittää jopa kymmeniä miljoonia euroja. Museovierailun jälkeen myöhäinen lounas kaupungilla, ja sen jälkeen kuljetus hotellille ja majoittuminen.

Pääsiäislauantai 11.4.

Buffetaamiaisen jälkeen lähdetään oppaan johdolla tutustumaan Pietariin. Kiertoajelulla nähdään vanhan keskustan tärkeimmät nähtävyydet: katuja, siltoja, palatseja, kirkkoja.  Pelkästään pääkadun, Nevski Prospektin, varrella, on valtavasti nähtävää: Anitskovin silta hevospatsaineen, puistikkoja, keisarillisen herkkukaupan Jelisejevin rakennus, Taiteiden aukio palatseineen, museoineen ja patsaineen, Kazanin kirkko, kadun päässä Amiraliteetti… ja tietysti Palatsiaukio ja Talvipalatsi. Nevan rannalla ihaillaan näkymää joen yli: Talvipalatsi, Pietari-Paavalin linnoitus, monet komeat sillat, Iisakin kirkon kupoli. 

Kiertoajelun yhteydessä vieraillaan myös koristeellisessa Verikirkossa. Tämä Kirkko veren päällä on rakennettu paikkaan, jossa tsaari Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881. Kirkon rakentaminen alkoi vuonna 1883, ja kesti neljännesvuosisadan.  Kirkossa on käytetty lukuisia eri materiaaleja ja erilaisia kiviä, ja sen harjatorni kohoaa yli 80 metrin korkeuteen. Tämä kauniisti ja taidokkaasti entisöity kirkko eroaa arkkitehtuuriltaan selvästi Pietarin keskustan barokki- ja uusklassisista rakennuksista. Retken päätteeksi keittolounas Literaturnoe Cafessa (Kirjailijakahvilassa) Nevskij Prospektilla. Lounaan jälkeen kuljetus hotellille. Mahdollisuus jäädä omatoimisesti ostoksille Pietarin pääostoskadulle. 

Pääsiäispäivä (sunnuntai) 12.4.

Buffetaamiainen hotellissa. Päivä omatoimisesti Pietarissa tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle kaupungin ulkopuolelle Pushkiniin eli Tsarskoje Seloon ja Katariinan palatsiin. Lounas retken aikana. Katariinan palatsin rakentamisen aloitti Katariina I vuonna 1717. Ensin valmistui pieni palatsi, jota laajennettiin myöhemmin Pietarin Suuren tyttären, keisarinna Elisabetin hallituskaudella. Arkkitehtinä tuolloin kuuluisa Bartolomeo Rastrelli, jonka kädenjälki näkyy monissa muissakin Pietarin mahtavissa rakennuksia.  Upea Katariinan palatsi edustaa tyypillistä pietarilaista arkkitehtuuria, ja väreinä on käytetty taivaansinistä, valkoista ja kultaa. Suuret takorautaportit on koristeltu pronssilla. Palatsin julkisivu on yli 300 metriä pitkä. Palatsin salit ovat toinen toistaan upeampia kattomaalauksineen, kruunuineen ja koristeluineen. Unohtumaton nähtävyys on Meripihkahuone. Alkuperäinen, meripihkalla ja kullalla koristeltu huone ja sen koristelut hävisivät toisen maailmansodan aikana, ja sen lopullinen kohtalo on tuntematon.  Vuonna 2003, Pietarin 300-vuotisjuhliin, valmistui kuitenkin loistelias jäljennös, joka on nyt yksi unohtumattomia nähtävyyksiä ja elämyksiä. 

Lisämaksullisen retken hinta 72,00/hlö. Hinta sisältää kuljetukset, opastuksen, sisäänpääsyn palatsiin sekä lounaan. Retki varataan ja maksetaan etukäteen loppumaksun yhteydessä (ilmoita varauksesi lisätiedoissa).

Toinen pääsiäispäivä (maanantai) 13.4.

Buffetaamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet.  Aikaa vielä ostoksille vaikkapa läheisellä torilla.  Bussikuljetus Suomen rautatieasemalle, josta lähdemme Allegro-junalla Helsinkiin klo 15.30, jonne saavutaan klo 18.57 (alustava aikataulu).

Matkan hinta: 475,00 euroa

Maksuviite: 4718

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu heti, kuitenkin viimeistään 30.11.

Maksut: varausmaksu 150 euroa kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, loppumaksu 21.2.2020.

Hintaan sis.: Allegro-junamatkat, hotelli- ja muut kuljetukset, opastus, hotellimajoitus keskustahotellin kahden hengen huoneessa (hotelli Dostojevski), buffetaamiaiset, 2 lounasta, joista toinen kuuluisassa Kirjallisuuskahvilassa. Kaupunkikiertoajelu ja käynti Verikirkossa, vierailu Fabergé-museossa.  Viisumi ei sisälly hintaan.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 60,00 euroa.

Lisämaksusta: retki Pushkiniin, Katariinan palatsiin, sis. lounas, hinta 72,00 euroa.

HUOM! Ilmoita matkavarauksen yhteydessä myös lisämaksulliset varauksesesi sekä tieto, jos tulet junaan muualta kuin Helsingistä.

Lisämaksusta: mahdollinen Venäjän viisumin hankinta. Tällä hetkellä eli 10.9.2019 ei ole varmaa tietoa tätä matkaa koskevista viisumimääräyksistä/mahdollisesta maksuttomasta e-viisumista.

Juna-aikataulut/alustava :    

10.4.2020 Helsinki – Pietari klo 07.20-10.47

13.4.2020 Pietari – Helsinki klo 15.30 -18.57

(HUOM!  Allegro-junien aikatauluja/hintoja ei ole vielä vahvistettu).         

https://www.vr.fi/cs/vr/fi/venaja-aikataulut-ja-liikenne

Hotelli: Hotelli Dostoevsky***

Vladimirskij prospekt 19, Pietari

Puh. +7 812 331 3200.

https://www.dostoevsky-hotel.com/fi/

Hotelli Dostojevsky sijaitsee Pietarin keskustassa, ainutlaatuisella historiallisella ja arkkitehtonisella alueella. Viiden minuutin kävelymatkan päässä upeista monumenteista ja pääkadulta Nevsky Prospektilta.  Hotelli sijaitsee Vladimirskayan aukiolla, vastapäätä hotellia on Vladimirin tuomiokirkko, lähellä on metroasema, tori sekä mielenkiintoinen Dostojevskin kotimuseo.  Hotelli on peräisin vuodelta 1783. Hotellissa on 218 erilaista huonetta, Dostojevski-ravintola, jossa myös aamiaistarjoilu, Raskolnikov-baari, kokoustiloja.

Matkustusdokumentit: Suomen kansalaisella on oltava matkalla mukana koko matkan ajan passi, joka voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, sekä Venäjän viisumi. Lokakuussa on mahdollisesti tulossa käyttöön e-viisumi, joka on maksuton (lisätietoja myöhemmin), ja jonka jokainen viisuminhakija hakee itse verkosta.  Mikäli maksutonta e-viisumikäytäntöä ei voi soveltaa, veloitetaan viisumista/sen hankinnasta kyseisen ajankohdan mukaiset maksut. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä:                        

Valmismatkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Suomen Matka-Agentit Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Suomen Matka-Agentit Oy:n lisä- ja erityisehtoja:

https://www.matka-agentit.fi/matka-agenttien-erityisehdot-172018-alkaen

Hintaperuste: Hinnat perustuvat 10.9.2019 voimassa oleviin hintatietoihin, valuuttakursseihin, veroihin ja määräyksiin, joiden mahdollisesti muuttuessa pidämme oikeuden vastaaviin hintamuutoksiin.  Etenkin junahinnat vahvistuvat lopullisesti vasta noin 3 kk ennen lähtöä, kun liput tulevat myyntiin.

Vakuutus: Suosittelemme kaikille matkan aikana voimassaolevaa matkavakuutusta ja sen voimassaolon tarkistusta jo matkavarausta tehtäessä peruutuskulujen sekä henkilö- ja matkatavaravahinkojen varalle.

Tärkeää! Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (ei esteettömiä kuljetuksia eikä hotellia, retkillä kävellään).  Matkan toteutuminen edellyttää minimiosanottajamäärää (10 henkilöä).

 

(Kuva: Pietarin Verikirkko)


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Viulunsoittaja katolla Estonia-teatterissa
Tallinna, Viru-hotelli (7.12.2019, klo 10.30)

2 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Georg Ots 100 -oopperagaala
Tallinna, Metropol Spa -hotelli (20.3.2020, klo 10.30)

10 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Musikaalimatka: Notre Damen kellonsoittaja
Tampereen Teatteri, Keskustori 2, Tampere (16.11.2019, klo 09.50)

16 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Helmeri-matka: Kuninkaallinen Lontoo
Lontoo, Grange Strathmore Hotel (19.9.2019, klo 08:00)

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta