Pääsiäismatka Puolan Gdanskiin

Pääsiäismatka Puolan Gdanskiin

Aika:
19.4.2019–22.4.2019, klo 8.05

Paikka:
Gdansk ja Malborkin linna, Puola

Viimeinen ilm.päivä:
18.2.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

Pe - ma 19-22.4.2019 

Helmerien pääsiäismatka:

Hansakaupunki Gdansk ja Malborkin linna

 

Helmerien pääsiäismatkalle on ilmoittautunut mukava ryhmä: 12 Helmeri-matkailijaa. Lentoliput ja tarkemmat tiedot saat noin kaksi viikkoa ennen matkaa.

Itämeren rannalla sijaitseva Gdansk on Puolan rannikon suurin ja merkittävin kaupunki. Gdanskilla on pitkä, vaiheikas ja värikäs, myöskin sotaisa historia takanaan.  Se tunnetaan vanhana, merkittävänä hansakaupunkina ja vapaakaupunkina, jota Napoleonkin aikanaan kutsui ”avaimeksi kaikkeen”.  Kaupunki oli hyvin kansainvälinen kaupunki aina toiseen maailmansotaan saakka, ja tunnettiin siihen asti Danzigin nimellä. Toinen maailmansota muutti kaiken, sehän alkoi nimenomaan täältä Gdanskin ja pohjoisen Puolan alueelta. Sota tuhosi kaupungin ja lähialueet lähes täysin, ja kaikki vanhat rakennukset ovat sodan jälkeen jälleen rakennettuja.

Tämän päivän Gdansk on eloisa ja kaunis kaupunki, jonka alueella on puolisen miljoonaa asukasta. Gdansk kuuluu ns. Kolmoiskaupunkiin, jonka muut kaupungit ovat Sopot ja Gdynia.  Gdanskin vanha kaupunki on suhteellisen pieni, ja siellä on paljon kauniita, vanhan tyylin mukaan jälleen rakennettuja taloja, ja tietysti myös uudemman arkkitehtuurin aikaansaannoksia. Vanhan kaupungin alueella on myös mukavia kahviloita ja ravintoloita.

 

Matkan hinta: 545,00 euroa  (tarjoushinta!)

Maksuviite: 41263

Ilmoittautumiset: 20.1. mennessä.

Varausmaksu 150,00 e/hlö kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, loppumaksu 8.3.2019 mennessä

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 165,00 e. Yksin matkustavan pitää varata yhden hengen huone. Kysy mahdollista yksin matkustavaa Helmeri-kaveria.

Lisämaksullinen retki Kolmoiskaupunkeihin sisältäen lounaan 75,00 e/hlö. Retki varattava ja maksettava Suomessa etukäteen ja sen toteutuminen edellyttää min 15 hengen osanottajamäärää. Retki toteutuu.

Ilmoita ennakkovarauksesi päiväretkelle lisätiedoissa!

Hintaan sisältyy: * Finnairin reittilennot Helsinki-Gdansk-Helsinki veroineen turistiluokassa * lentokenttä- ja muut ohjelman mukaiset kuljetukset * majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa * hotelliaamiaiset ja muut matkaohjelman mukaiset ateriat eli kaksi lounasta * retkiohjelma: kaupunkikierros/kävelykierros vanhassa kaupungissa tulokuljetuksen yhteydessä ja retki Malborkin linnaan * suomenkielisen oppaan palvelut retkillä.

Lentoaikataulu:

pe 19.4. Helsinki-Gdansk AY 1171 klo 08.05-09.05

ma 22.4. Gdansk-Helsinki AY 1174 klo 09.40-12.45

Matkaohjelma:

Pitkäperjantai 19.4.   

Finnairin aamulento Helsingistä Gdanskiin klo 08.05- 09.05. Suoraan kentältä bussikuljetus suomenkielisen oppaan johdolla kaupunkiin, tutustuminen kävellen viehättävään vanhaan kaupunkiin. Kierroksella nähdään vanhaa keskustaa, merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kuullaan kaupungin värikkäästä historiasta. Kierroksen jälkeen suunnataan hotelliin, jonka ravintolassa yhteinen lounas. Majoittuminen hotelliin.

Pääsiäislauantai 20.4. 

Hotelliaamiainen, vapaata aikaa Gdanskissa tai lähtö lisämaksulliselle Kolmoiskaupungin retkelle.  Näitä Puolan rannikon kaupunkeja, Gdanskia, Sopotia ja Gdyniaa kutsutaan yhteisellä nimellä "Kolmoiskaupunki". Gdynia on Kolmoiskaupungin liikekeskus ja merkittävä satamakaupunki, ja Sopot puolestaan Puolan tunnetuimpia lomanviettopaikkoja. Siellä tutustutaan viehättävään ranta-alueeseen, ja kävellään Euroopan pisintä puulaituria pitkin ihailemaan näköaloja merellisestä perspektiivistä. Retkellä lounas, ja sen jälkeen vielä vapaata aikaa nauttia merikaupungista ja tunnelmasta. Lisämaksullisen retken hinta (sis. lounas) 75 €/hlö, se varataan ja maksetaan Suomessa. Retken toteutuminen edellyttää 15 hengen osanottajamäärää.

Pääsiäissunnuntai 21.4.

Hotelliaamiainen. Retki Malborkin kaupunkiin, n. 65 kilometrin päähän Gdanskista. Tässä ”pikkukaupungissa” on noin 35 000 asukasta. Kaupungin tärkein nähtävyys on Nogat-joen varrella kohoava Malborkin linna.  Tämä jo vuonna 1274 perustettu linna on ollut vuodesta 1997 Unescon suojelukohde. Malbork on yksi suurimpia, tiilestä tehtyjä rakennuskokonaisuuksia.

Linnan perustivat saksalaisen ritarikunnan ritarit. Linnakierroksen aikana kuullaan linnan kiehtovasta historiasta, kierretään tämän mahtavaan goottilaisen linnan linnan saleissa ja nähdään erilaiset kokoelmat. Kierroksella kuullaan, miten linnassa on asuttu ja eletty vuosisatojen aikana, ja miten linna on selvinnyt sodista. Päivän aikana lounas.

Toinen pääsiäispäivä ma 22.4.

Hotelliaamiainen, ja kuljetus lentoasemalle.  Finnairin lento klo 09.40-12.45 Helsinkiin.

 

Hotellitiedot:

Hotelli Wolne Miasto ***

Mukava hotelli Gdanskin keskustassa, vanhassa kaupungissa.

http://www.hotelwm.pl/en/core/home.php?_PageID=57312

Huom! Ilmoita nimesi siinä muodossa, kun se on passissa sekä lisätiedoissa mahdolliset ruokarajoitteet ja muut toiveet, kiitos.

Linkkejä Gdanskiin:

https://www.pienimatkaopas.com/gdansk/

https://visitgdansk.com/en/

https://www.inyourpocket.com/search?q=Gdansk

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Suomen Matka-Agentit Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä

Matkapakettiehtoja sekä Suomen Matka-Agentit Oy:n erityisehtoja.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Linkkejä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Malborkin_linna

http://www.zamek.malbork.pl/index.php?lang=en


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Helmeri-matka: Kuninkaallinen Lontoo
Lontoo, Grange Strathmore Hotel (19.9.2019, klo 08:00)

3 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Musikaalimatka Tallinnaan
Alexela-konserttitalo, Tallinna (2.3.2019, klo 09.30)

Matkat

Birgitta-festivaalit Tallinnassa
Pirita, Tallinna (16.8.2019, klo 08.15.)

2 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Kaikki paikat varattu!

Latvian kartanoita ja palatseja
Latvia: Vidzemen ja Zemgalen alueet (23.5.2019, klo 08.05)

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Billy Elliot -musikaaliretki Tampereelle
Tampere, TTT (30.3.2019, klo 9:00)

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Plácido Domingon konsertti Tallinnassa
Saku Suurhall, Tallinna, majoitus Viru-hotellissa (19.2.2019, klo 09.30)

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta