Näyttely: Keräilijät ja kokoelmat

Näyttely: Keräilijät ja kokoelmat

Aika:
29.10.2019, klo 16.30

Paikka:
Designmuseo, Helsinki

Viimeinen ilm.päivä:
20.10.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

16 paikkaa jäljellä!

Ti 29.10. klo 16.30

Keräilijät ja kokoelmat

Designmuseo

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

 

Helmereille on varattu opastettu vierailu lokakuussa Designmuseossa avautuvaan mielenkiintoiseen Keräilijät ja kokoelmat -näyttelyyn. Tapaamme museon sisääntuloaulassa noin kello 16.15. Mahdollinen Museokortti pitää esittää myös ennen opastusta.

Näyttely etsii vastauksia kysymyksiin: Millä tavoin muotoilua kerätään? Kuka muotoilua kerää? Miten keräilijöiden kokoelmat syntyvät ja miksi joistakin designesineistä on tullut himoittuja keräilykohteita? Museokokoelmien lisäksi Suomessa on monia arvokkaita designesinekokoelmia, jotka eivät ole yleisön saatavilla.

Näyttely tuo nähtäväksi herkkupaloja yksityisten keräilijöiden arvokokoelmista kotimaasta ja maailmalta, ja rinnastaa niitä Designmuseon omaan kokoelmaan. Harvinaisuuksien ohella näyttelyssä paneudutaan käyttöesineisiin. Arkiesineiden keräilystä on tullut suosittu harrastus, sillä vuosisadan puolivälin käyttölasin, Muumimukien tai Arabian astioiden keräilyn voi aloittaa lähes kuka tahansa. Keräilijät ja kokoelmat -näyttelyssä keskustellaan avoimesti myös keräilykulttuurin varjopuolesta eli taideväärennöksistä.

Hinta: 16,00 euroa (opastus ja pääsylippu), Museokortilla 6,00 euroa (ilmoita lisätiedoissa)

Maksuviite: 4637

Ilmoittautumiset ja maksut 20.10. mennessä.

 

Helmerivetäjä Merja Äimänen

Näyttely: 25.10.2019-22.3.2020, avoinna klo 11.00 – 18.00

http://www.designmuseum.fi/fi/

 

 

 

 

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 16 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta