Näytelmä joka menee pieleen

Näytelmä joka menee pieleen

Aika:
16.2.2022, klo 19.00

Paikka:
Arena-näyttämö

Viimeinen ilm.päivä:
17.1.2022

Helmerivetäjä:
Seija Kuusinen

13 paikkaa jäljellä!

Ke 16.2.2022 klo 19.00

Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields:

Näytelmä joka menee pieleen

Arena-näyttämö, Hämeentie 2

 

Farssien uusi aikakausi on alkanut!

Pidä penkistäsi kiinni, sillä näin hauskaa ei teatterissa ole ollut koskaan! Lontoolaisesta pubista kansainväliseen suosioon noussut vauhdikas komedia.

Näytelmä joka menee pieleen on nimensä mukaisesti näytelmä näytelmästä, jossa yksikään hetki ei mene suunnitelmien mukaan. Esityksessä harrastajateatteriseurue yrittää selviytyä murhamysteerin ensi-illasta, mutta mikään ei tunnu onnistuvan. Vuorosanat unohtuvat, lavasteet hajoavat ja äänitehosteet tulevat väärissä kohdissa.

Näytelmän komiikka perustuu hauskoihin, fyysisiin tilanteisiin, joihin näyttelijät joutuvat. Henkilöhahmojen täytyy keksiä nopeasti ikään kuin improvisoiden, miten toimia, kun vaikkapa hissi jumittuu tai ovi ei aukea. Hahmojen kohtaamat ongelmat ovat useimmiten hyvin konkreettisia.

Kolme lontoolaista teatteriopiskelijaa Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields käsikirjoitti farssia kuukauden päivät kolmikon opiskelija-asunnolla. Sen jälkeen näytelmää alettiin esittää pienessä pohjoislontoolaisessa pubissa. Yleisöä oli aluksi vain nimeksi, mutta sana uudenlaisesta, hulvattomasta farssista alkoi kiiriä. Pian pubi oli täpötäynnä jokaisena esitysiltana. Suosion myötä näytelmä lähti Iso-Britannian-kiertueelle, jota seurasivat Lontoon West End ja Broadway. Lopulta näytelmä nousi kansainväliseksi hitiksi, jolla on ollut kaksi miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Näytelmä on kahminut useita teatterialan palkintoja, kuten parhaan uuden komedian Olivierin (2015) ja parhaan lavastuksen Tony Awardin (2017).

Helsingin Kaupunginteatterin versiossa jännitysnäytelmää esittää Pirkanmaan Polytekninen seura. Näytelmän henkilöhahmot ovat brittiläisiin kartanomaisemiin sijoittuvista dekkareista tuttuja. Murhamysteeriä ratkova etsivä esimerkiksi selvittää, kuka perii murhatun henkilön rahat tai kuka on kenenkin kanssa rakkaussuhteessa.

Todella onnettomuusalttiit harrastajateatterilaiset taistelevat kaikkia todennäköisyyksiä vastaan valmistaessaan klassista murhemysteeriä murhamysteeriä ensi-iltaan. Jos jokin voi mennä esityksessä pieleen, se menee – ja vieläkin enemmän! Tämä maailmanmenestysnäytelmä uudistaa käsityksen farssista, kun se etenee uskomattomien käänteiden kautta, Monty Pythonin hengessä, kohti häikäisevää finaalia. Väitetään, että West Endin esityksissä nauravia katsojia on jopa pudonnut penkeiltä. Katsotaan, kuinka Arena-näyttämöllä käy!

Rooleissa: Alex Anton, Joel Hirvonen, Risto Kaskilahti, Santeri Kinnunen, Matti Rasila, Eppu Salminen, Eija Vilpas, Linda Wiklund

Suomentaja: Mikko Koivusalo, ohjaaja: Pentti Kotkaniemi

Ensi-ilta 10.2.2022. Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla.

 

Hinta: 41,00 euroa (peruslippu hyvillä paikoilla)

Maksuviite: 5351

Ilmoittautumiset ja maksut: 17.1. mennessä

 

https://hkt.fi

Kuva: Arena-näyttämön katsomo (Helsingin Kaupunginteatteri)

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Teatterit

ONCE -musikaali (suomeksi)
Lilla Teatern  (22.3.2022, klo 19.00)

30 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Mikko Räsäsen tulevaisuus
Helsingin Kaupunginteatteri (2.3.2022, klo 19.00)

13 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Ilmoittautuminen ohi!

Saiturin joulu - musiikkinäytelmä
Studio Pasila, Ratamestarinkatu 5, Helsinki (16.12.2021, klo 18.00)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 13 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta