Magritte ja Studio Drift -näyttelyt

Magritte ja Studio Drift -näyttelyt

Aika:
17.4.2019, klo 16.30

Paikka:
Amos Rex

Viimeinen ilm.päivä:
5.4.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

3 paikkaa jäljellä!

Ke 17.4. klo 16.30

Magritte – Elämänviiva

Amos Rex (Lasipalatsi)

Mannerheimintie 22–24, Helsinki
 

Keväällä Amos Rexissä kaksi uutta taidenäyttelyä: Elämänviiva ja Elemental

Olemme varanneet Helmeri-ryhmälle opastetun kierroksen suosittuun Amos Rex -taidemuseoon ja sen uusiin näyttelyihin: Magritte – Elämänviiva ja Studio Driftin Elemental.

Ennakkovarauksella ei tarvitse jonottaa yläkerrassa vaan voitte tulla sisäpihan pylväikön puoleisesta ovesta ja siirtyä suoraan alakertaan ryhmille tarkoitetulle kassapisteelle, josta saatte ilmoittautuessanne pääsylipputarrat. Siellä löytyy myös vaatesäilytys. Tapaamme siellä noin vartin ennen opastuksen alkua. Opastus alkaa tasan kello 16.30.

Katso lisätiedot saapumisesta nettisivuiltamme: https://amosrex.fi/tule-meille/#saapuminen-ja-saavutettavuus

Keväällä 2019 Amos Rex esittelee belgialaisen taidemaalari René Magritten (1898-1967) ensimmäistä kertaa Suomessa Elämänviiva-näyttelyssä. Surrealismin johtohahmona pidetty taiteilija on erityisesti tunnettu teoksistaan, joissa arkinen todellisuus käännetään päälaelleen; omena valtaa kokonaisen huoneen, ja nenä kääntyy piipuksi. Tuttu onkin yhtäkkiä hämmentävän vierasta.

Näyttelyssä annetaan puheenvuoro taiteilijalle itselleen: se on rakennettu Magritten luennon Elämänviiva pohjalta, jonka hän piti Antwerpenissa vuonna 1938. Tilaisuus oli yksi niistä harvoista kerroista, kun arvoituksellinen taiteilija avasi työskentelytapojaan ja taiteellisia vaikuttimiaan. Magritte oli muutoin aina kieltäytynyt selittämästä teoksiaan, jotka tarjosivat väläyksiä siitä, miltä ”maailman mysteeri” voisi kuvallisessa muodossa näyttää.

Maaliskuussa 2019 Magritten näyttelyn rinnalle avautuu amsterdamilaisen taiteilijakollektiivi Studio Driftin näyttely Elemental. Elokuvaa, kuvanveistoa ja installaatiota sisältävä näyttely tarkastelee kaiken elollisen toiminnan perustaa: yksittäisiä kokonaisuuksia, jotka kiinnittyvät laajempaan kontekstiin.

Lonneke Gordijnin ja Ralph Nautan vuonna 2007 perustama Studio Drift käyttää teoksissaan useita tekniikoita liikkuen vaivattomasti taiteen ja teknologian rajapinnoilla. Viime vuosina he ovat siirtyneet monialaisessa taiteellisessa tuotannossaan yhä enemmän suurimittaisten installaatioiden suuntaan, joissa luonnon monimutkaiset prosessit on käännetty visuaaliseksi runoudeksi.

Näyttelyn keskeinen teos on Drifter, utooppinen visio, jossa betoninen monoliitti leijailee ääneti kohti tuntematonta määränpäätä. Teoksen tärkeä innoittaja on Thomas Moren klassikkoteos ”Utopia” (1516).

 

Hinta: 18,00 euroa (lippu ja opastus), Museokortilla 9,00 euroa. (Huom. Ilmoita lisätiedoissa Museokorttisi ja ota kortti mukaan näyttelyyn!)

Maksuviite: 4404

Ilmoittautumiset ja maksut 5.4. mennessä.

 

Museo on avoinna keskiviikkona klo 20:00:een.

https://amosrex.fi/

 

 

 

 

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 3 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta