Magnus Enckell -näyttely

Magnus Enckell -näyttely

Aika:
13.1.2021, klo 16.00

Paikka:
Ateneumin taidemuseo

Viimeinen ilm.päivä:
5.1.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

3 paikkaa jäljellä!

Ke 13.1.2021 klo 16.00

MAGNUS ENCKELL

Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki

Helmereille on varattu Magnus Enckell -suurnäyttelyyn näyttelyintro 13. tammikuuta kello 16.00. Opas noutaa ryhmän sisäpihalta museokaupan edestä (sisätiloissa museon pohjakerroksessa). Introon otetaan enintään 20 hengen ryhmiä. Tavataan Ateneuminkujan sisäänkäynnin puolella, museokaupan läheisyydessä ajoissa ennen intron alkua, viimeistään kello 15.45. Muista ottaa mukaasi mahdollinen Museokorttisi.

Näyttelyintrolla opas johdattaa kävijät näyttelyn maailmaan runsaan kuvaesityksen kanssa. Suositulla näyttelyintrolla istut mukavasti Ateneum-salin rauhassa ja intron jälkeen voit tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi. Intron kesto on noin 30-40 minuuttia.

Huom! Ateneum edellyttää kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiailta vierailijoilta.
 

Magnus Enckell kuuluu 1800–1900-lukujen vaihteen Suomen taiteen kultakauden keskeisiin taiteilijoihin, mutta hänen tuotantoaan tunnetaan silti vain osittain. Näyttely tarkastelee Enckelliä monipuolisesti ja esittelee hänen koko tuotantoaan viideltä eri vuosikymmeneltä.

Näyttely ja sen yhteydessä julkaistava kirja valottavat taiteilijan monia puolia. Enckell oli toisaalta radikaali taiteen uudistaja, toisaalta hän taas nojasi sivistyksen traditioihin. Hän oli haaveilija, mutta myös kansainvälinen maailmanmies, näyttelyiden komissaari, Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja monumentaaliteosten tekijä. Niin musiikki, teatteri kuin kirjallisuus olivat tärkeitä monipuolisesti sivistyneelle taiteilijalle.

Näyttely esittelee paljon ennestään tuntemattomia teoksia, Enckellin laajaa piirustustuotantoa ja luonnoskirjoja sekä valokuvia hänen omasta arkistostaan. Näyttelyssä nähdään Enckellin tuotantoa varhaisista piirustuskoulun opiskeluajan teoksista aina 1920-luvun mytologisiin aiheisiin saakka.

Näyttelyn kuraattoreita ovat Ateneumin museonjohtaja Marja Sakari, Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä ja Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorff. Näyttely on Ateneumin 3. kerroksessa.

 

Hinta: 23,00 e, Museokortilla 8,00 e (Ilmoittautuessa lisätietoihin maininta Museokortista.)

Maksuviite: 5102

Ilmoittautumiset ja maksut 5.1.21 mennessä.

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttelyaika: 23.10.2020–14.2.2021

Ateneum avoinna keskiviikkoisin kello 20.00:een.

HUOMIOITHAN NÄMÄ OHJEET SAAPUESSASI MUSEOON

Edellytämme kasvomaskin käyttöä. Velvoite koskee 15 vuotta täyttäneitä. Voit ostaa yksittäispakatun, kertakäyttöisen kasvomaskin lipunmyynnistämme hintaan 1 €.

Jos vierailija ei terveydellisistä syistä pysty käyttämään maskia, hänelle tarjotaan visiiri. Käytön jälkeen visiiri desinfioidaan ja laitetaan vähintään 24 tunniksi lepäämään ennen seuraavaa käyttöä.

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut Ateneumissa, jonotat lippuja tai käytät muita palveluita. Myös me pidämme sinuun turvavälin.

Emme suosittele käteisen käyttöä maksuvälineenä toistaiseksi.

Palvelunaulakko löytyy pääportaikon takaa. Vaihtoehtoisesti voit jättää takkisi ja laukkusi säilytyslokeroihin, joita löydät lipunmyyntisalista sekä vaatesäilytyksen luota wc-tilojen vierestä. Lokeroita on kahta kokoa: 24 x 65 x 50 cm sekä 24 x 33 x 50 cm. Naulakon ja lokeroiden käyttö on maksutonta.

Seuraathan museosta löytyviä opasteita. Näyttelyihin on merkitty kiertosuunta, jota suosittelemme noudattamaan.

MUISTA HYVÄ KÄSIHYGIENIA

Noudatathan hyvää käsihygieniaa. Tule museoon puhtain käsin, ja pese ne aina tarvittaessa sekä käytä käsidesiä.

Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.

Älä koske taideteoksiin.

Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Henkilökunnan hyvään käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Henkilökunta käyttää kasvomaskia tai visiiriä tilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

 

https://ateneum.fi/

 

KUVA: Magnus Enckell: Omakuva (1918). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo.
Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Kaikki paikat varattu!

Egyptin loisto -näyttely
Amos Rex (Lasipalatsi) (16.12.2020, klo 16.00)

Museot

Kaikki paikat varattu!

Kudottua kauneutta – suomalaisen ryijyn neljä vuosisataa
Helsingin Taidehalli (2.12.2020, klo 16.00)

Museot

Kaikki paikat varattu!

ILJA REPIN -näyttely
Ateneumin taidemuseo (24.3.2021, klo 16.15)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 3 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta