Maailmojen Salat -näyttely

Maailmojen Salat -näyttely

Aika:
21.8.2019, klo 16.30

Paikka:
Designmuseo, Helsinki

Viimeinen ilm.päivä:
14.8.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

11 paikkaa jäljellä!

Ke 21.8 klo 16.30

Maailmojen Salat - Secret Universe

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

Helmereille on varattu opastus elokuussa Designmuseon mielenkiintoiseen uutuusnäyttelyyn Maailmojen salat, jossa näytteillä on muotoilijoiden Aamu Songin ja Johan Olinin tuotantoa yli kymmenen vuoden ajalta ennen näkemättömässä laajuudessa.

Tavataan Designmuseon aulassa noin kello 16.15. Museokorttilaiset; muistakaa ottaa korttinne mukaan.

Muotoilijat Song ja Olin työskentelevät kuin tutkimusmatkailijat. He etsivät perinteisiä käsityömenetelmiä ja valmistustaitoja eri puolilta maailmaa ja pohtivat tapoja tuoda ne osaksi tämän päivän esinekulttuuria ja yhteiskunnallista keskustelua. Kaikki alkoi vuonna 2007, kun muotoilijat selvittivät, mitä esineitä Suomessa yhä valmistetaan. Yhdessä paikallisten käsityömestareiden kanssa suunnittelijat loivat sarjan esineitä, jotka nimettiin Suomen Saloiksi. Myöhemmin työskentely valmistussalaisuuksien parissa jatkui Koreassa, Belgiassa, Virossa, Venäjällä, Japanissa, Yhdysvalloissa ja viimeisimpänä Meksikossa.

Näyttely Maailmojen Salat kokoaa ensi kertaa yhteen kaikki Songin ja Olinin tutkimusmatkat vuosilta 2007–2019. Näyttely syventyy muotoilijoiden poikkeukselliseen työskentelyprosessiin, joka on yhdistelmä antropologiaa, folkloristiikkaa ja mystiikkaa. Teoksissa korealaistaustaisen Songin ja suomalaisen Olinin omaperäinen maailma ja mestareiden kädentaidot sulautuvat yhteen. Vuosien varrella he ovat luoneet laajan kokoelman huonekaluja, vaatteita, asusteita ja taide-esineitä, jotka edustavat monipuolista materiaaliosaamista ja valmistustapojen kirjoa.

Maailmojen Salat -näyttely herättää meidät pohtimaan omia kulutustottumuksiamme. Miten ja missä ympärillämme olevia esineitä valmistetaan? Kuka ne on tehnyt? Entä kuinka voimme suojella käsityömenetelmiä ja valmistustaitoja, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon?

-Paikallisesti tehdyt tuotteet ovat katoamassa, koska halvat tuotteet korvaavat ne ja lähellä tuotetut ovat liian kalliita ilman syytä. Tämä vaikuttaa meidän päätökseemme, minne menemme seuraavaksi, mihin maahan ja miten teemme muotoiluamme, sanovat Aamu Song ja Johan Olin.

 

Hinta: 16,00 euroa, Museokortilla 6,00 euroa (Museokortti pitää esittää ennen näyttelyä.)

Maksuviite: 4514

Ilmoittautumiset ja maksut 14.8. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttely on avoinna 5.4.-22.9.2019, 1.6.-31.8. välisenä aikana: ma-su klo 11-18.00.

http://www.designmuseum.fi/fi/

 

COMPANY
Aamu Song (s. 1974) & Johan Olin (s. 1974) ovat helsinkiläisiä suunnittelijoita ja COMPANY-yrityksen perustajia. He työskentelevät taiteilijoina, muotoilijoina sekä tuottajina. COMPANY on palkittu Muotoilun valtionpalkinnolla 2010 sekä Helsinki Design Awardsin Kansainvälistymis-palkinnolla vuonna 2018. Suunnittelijoita kiehtoo eri maiden perinteinen tuotevalmistusprosessi, jonka oppeja he käyttävät omissa projekteissaan. COMPANY:n matkat ovat suuntautuneet Suomen ja eri maiden tehtaisiin ja pienvalmistajien työhuoneisiin. Matkat ovat antaneet uudenlaista perspektiiviä perinteisiin tuotteisiin sekä materiaalien käyttöön. COMPANY:n suunnittelu perustuu tehtaiden ja tuottajien tarinoihin ja toimintaan. Se on heidän salaisuutensa. 
www.com-pa-ny.com

SALAKAUPPA

COMPANY:n matkojen ja projektien tuloksena syntyneitä tuotteita myydään suunnittelijoiden Salakauppa-putiikissa Helsingissä sekä myös jälleenmyyjien kautta ympäri maailman.
www.salakauppa.fi

 

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Ellen Thesleff -näyttely
HAM, Helsingin taidemuseo (11.9.2019, klo 16:30)

5 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 11 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta