Joutsenlampi-baletti

Joutsenlampi-baletti

Aika:
17.3.2021, klo 19.00

Paikka:
Suomen Kansallisooppera

Viimeinen ilm.päivä:
1.2.2021

Helmerivetäjä:
Irene Uimonen

3 paikkaa jäljellä!

Ke 17.3.2021 klo 19.00

Uusi Joutsenlampi-baletti

Kansallisooppera

Helsinginkatu 58, Helsinki

 

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Nyt Kansallisbalettiin saadaan David McAllisterin kokonaan uusi, suomalaisille katsojille suunniteltu Joutsenlampi, joka kunnioittaa teoksen pitkiä perinteitä.

“On valtava kunnia saada tehdä Joutsenlampi, joka juhlistaa samalla ryhmän satavuotista historiaa. Siksi haluan tämän version olevan nimenomaan suomalainen versio, josta suomalaiset voivat olla ylpeitä – baletti, joka on kunnianosoitus satavuotiaalle Kansallisbaletille.” – David McAllister, koreografi

Joutsenlammen uudessa versiossa loistaa pohjoinen valo. Legendaarisen baletin uusi tuleminen saa harjaantuneimmatkin katsojat haukkomaan henkeään. Jos et vielä koskaan ole kokeillut balettia, Joutsenlampi on myös valintasi.

Juoni: Pelätty velho Rothbart kaappaa kaukaisen maan prinsessa Odetten ja muuttaa tämän joutseneksi. Prinssi Siegfried valmistautuu syntymäpäiväjuhliinsa, joissa hän saa vallan äidiltään, kovasydämiseltä leskikuningattarelta. Kamariherra on toiminut hänelle isähahmona kuninkaan kuolemasta lähtien. Kuningatar on kutsunut neljä prinsessaa tapaamaan Siegfriediä, jotta tämä löytäisi puolison. Siegfried kieltäytyy ja lähtee tuskastuneena ystäviensä perässä metsästämään järvelle. Järvellä prinssi näkee joutsenparven ja kauniiksi prinsessaksi muuttuneen Odetten. Odette kertoo hänelle loitsusta, kunnes Rothbart erottaa heidät. Odette suojelee joutsenneitoja metsästysretkellä olevilta prinssin ystäviltä. Siegfried estää ystäviään ampumasta joutsenia. Odette ja Siegfriedin tanssi lujittaa heidän rakkautensa. Aamun sarastaessa Odette kertoo voivansa jäädä prinsessaksi vain, jos joku rikkoo loitsun vannomalla ikuista rakkautta avioliiton kautta. Rothbart keskeyttää tilanteen ja joutsenneidot muuttuvat taas joutseniksi lentäen Odetten johdolla pois.

Palatsissa prinsessat esittävät tanssin kunkin kotimaasta houkutellakseen prinssiä valitsemaan heidät. Paikalle saapuu Rothbart ja hänen tyttärensä Odile, jota Siegfried luulee Odetteksi. Heidän tanssiessaan Odette yrittää kiinnittää Siegfriedin huomion, mutta prinssi on Odilen lumoissa. Kun Siegfried on kertonut aikovansa viedä Odilen avioon, Rothbart näyttää anelevan ja itkevän Odetten. Siegfried järkyttyy ja lähtee etsimään Odettea. Odette kertoo joutsenille, että Rothbart on jälleen kerran estänyt kirouksen purkautumisen. Siegfried saapuu etsimään Odettea. Rothbart näkee hänen olevan aseistettu ja pakenee. Odette antaa Siegfriedille anteeksi, mutta Rothbart on palannut. Juuri kun Siegfried aikoo tappaa Rothbartin, Odette juoksee pysäyttämään hänet, ja nuoli osuu Odetteen. Epätoivoon vajonnut Siegfried kokee syyllisyydentunteen: voivatko he enää saada toisiaan?

KOREOGRAFIA: David McAllister. MUSIIKKI: Pjotr Tšaikovski. MUSIIKINJOHTO: Matthew Rowe. LAVASTUS, PUVUT: Gabriela Týlešová. VALAISTUS: Kalle Ropponen.

Suosittelemme esityksiä yli 7-vuotiaille katsojille. Kokonaiskesto 2:45 (2 väliaikaa á 25 min).

Kuuntele tarkemmin koreografin ajatuksia uudesta "suomalaisesta" Joutsenlampi-baletistaan, joka pohjautuu vahvasti klassiseen balettitekniikkaan: https://oopperabaletti.fi/stage24/koreografi-david-mcallister-kertoo-jou...

 

Hinta: perushinta 89,00 e, eläkeläinen 79,00 e, opiskelija/nuoriso (alle 20 v) 53,00 e.

Maksuviite: 5173

Ilmoittautumiset ja maksut 1.2.21 mennessä.

Hyvät B-ryhmän keskipermantopaikat oikealla riveillä 6-11. Rivitoiveen saa esittää. 

HUOM! Ilmoittautuessasi kerro lisätiedoissa, minkälaisia lippuja varaat!

Liput saat Irene Uimoselta, joka ilmoittaa lippujaosta myöhemmin.

 

Vetäjä: Irene Uimonen

https://oopperabaletti.fi/

 

Kuva: Joutsenlampi (ennakkokuva). Kuvaaja Jonas Lundqvist.


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Teatterit

Ilmoittautuminen ohi!

Once-musikaali
Lilla Teatern (16.2.2021, klo 19.00)

Teatterit

Musta laatikko 16
Suomen Kansallisteatteri (12.4.2021, klo 19.00)

3 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 3 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta