Innocence-ooppera

Innocence-ooppera

Aika:
2.11.2022, klo 19.00

Paikka:
Suomen kansallisooppera

Viimeinen ilm.päivä:
12.9.2022

Helmerivetäjä:
Irene Uimonen

Ilmoittautuminen ohi!

Ke 2.11. klo 19.00

Innocence

Suomen kansallisooppera

Helsinginkatu 58, Helsinki

Ylistetty uutuusooppera

Kaija Saariahon säveltämä ja Sofi Oksasen kirjoittama Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä. Kansainvälinen vierasjoukko viettää häitä Helsingissä. Sulhanen on suomalainen, morsian romanialainen ja morsiamen äiti ranskalainen. Yllättäen kesken hääjuhlan tšekkiläinen tarjoilijatar alkaa voida huonosti… Sulhasella on synkkä salaisuus, ja juhlaa varjostaa kymmenen vuoden takainen tragedia. Muistot nostavat pintaan menneisyyden haavat; tunnelmaa painaa syyllisyys, kadotettu viattomuus, on aika kohdata totuus.

Innocence sai kantaesityksensä Aix-en-Provencen festivaalilla heinäkuussa 2021 koronan siirrettyä sitä vuodella eteenpäin. Muut yhteistuotantokumppanit Suomen kansallisooppera, Lontoon Royal Opera House, Alankomaiden ooppera ja San Franciscon ooppera.

”Trilleri, triumfi, läpimurto” -Helsingin Sanomat. ”Vuoden odotetuin ooppera” -The New York Times, ”Mestariteos” -Le Figaro.                         

Musiikki: Kaija Saariaho. Libretto: Sofi Oksanen. Dramaturgi-kääntäjä: Aleksi Barrière. Ohjaus, dramaturgia: Simon Stone. Lavastus: Chloe Lamford. Puvut: Mel Page. Valaistus: James Farncombe. Musiikinjohto:  Clément Mao-Takacs.

Kaija Saariaho on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaissäveltäjiä. BBC:n äskettäin nykysäveltäjille järjestämässä äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävimmästä säveltäjästä Saariaho nousi sijalle 17, kaikkein merkittävimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi. Saariahoa pidetään yhtenä omaperäisimmistä nykysäveltäjistä ja hänen teoksiaan esitetään jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Saariaho tunnetaan hienostuneena orkesterinkäsittelijänä, joka luo hitaasti kehittyviä, unenomaisia sointimassoja. Hänen oopperansa ovat olleet menestystarinoita – Kansallisoopperassa on esitetty Kaukainen rakkaus, Adriana Mater, Émilie ja viimeisimmäksi Only the Sound Remains (15.4.17). Innocence on Saariahon 5. ooppera.

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 palkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Läpimurtonsa hän teki näytelmällä Puhdistus (SKT 2007). Samasta aiheesta syntyneestä romaanista tuli nopeasti yksi suomalaisen kirjallisuuden suurimpia menestyksiä, ja romaaniin pohjautuva Jüri Reinveren säveltämä ooppera sai kantaesityksensä SKO 2012. Innocence on Oksasen 1. oopperalibretto.

Rooleissa: TARJOILIJATAR (TEREZA) Jenny Carlstedt. ANOPPI (PATRICIA) Anu Komsi. APPI (HENRIK) Tuomas Pursio. MORSIAN (STELA) Iida Antola. SULHANEN (TUOMAS) Markus Nykänen. PAPPI Jukka Rasilainen. OPETTAJA Lucy Shelton. MARKÉTA (OPPILAS 1) Vilma Jää. LILLY (OPPILAS 2) My Johansson. IRIS (OPPILAS 3) Julie Hega. ANTON (OPPILAS 4) Simon Kluth. JERÓNIMO (OPPILAS 5) Camilo Delgado Diaz. ALEXIA (OPPILAS 6) Olga Heikkilä.

Useita esityskieliä. Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kesto 1:45, ei väliaikaa.  Suositus yli 12-vuotiaille.

Hyvät B-ryhmän keskipermantopaikat oikealta riveillä 7-10. Rivitoive on aina suotava.

Helmeri-hinta: 92,00 euroa (perushinta 106 €), opiskelija/nuoriso (alle 20 v.) 64,00 euroa.

Maksut ja ilmoittautumiset 12.9. mennessä.

Maksuviite: 40086

Ilmoita erikseen, jos varaat myös opiskelija/nuorisolippuja.

Liput saat Irene Uimoselta, joka ilmoittaa lippujaosta myöhemmin.

https://oopperabaletti.fi

 

 

Teoskuva: Jean Louis Fernandez

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Teatterit

ShedHelsinki: Saiturin joulu
Studio Pasila (10.12.2022, klo 12.00)

20 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Ystäväni pelikaani
Helsingin Kaupunginteatteri, Pieni näyttämö (12.12.2022, klo 18.30)

13 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Kris och katastrof i Mumindalen
Lilla Teatern, Yrjönkatu 30 (23.11.2022, klo 19.00)

18 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Vaarallisia suhteita
Studio Pasila, Ratamestarinkatu 5, Helsinki (10.11.2022, klo 19.00)

18 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Ilmoittautuminen ohi!

Ensimmäinen tasavalta
Suomen Kansallisteatteri (25.10.2022, klo 19.00)

Teatterit

Ilmoittautuminen ohi!

HS esittää: Musta laatikko 18
Suomen Kansallisteatteri (16.10.2022, klo 14.00)

Teatterit

Merja Larivaara: Seniorisoppa
Helsingin Kaupunginteatteri, Lämpiö (15.11.2022, klo 11.00)

4 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Teatterit

Ilmoittautuminen ohi!

Kultalampi
Arena-näyttämö (27.10.2022, klo 19.00)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 1 kappaletta. Voit varata enintään 1 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta