ILJA REPIN -näyttely (2)

ILJA REPIN -näyttely (2)

Aika:
15.6.2021, klo 15.15

Paikka:
Ateneumin taidemuseo

Viimeinen ilm.päivä:
7.6.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

6 paikkaa jäljellä!

Ti 15.6.2021 klo 15.15

ILJA REPIN -näyttely

Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2, Helsinki

Olemme varanneet toisen näyttelyintron Ilja Repinin suosittuun näyttelyyn 15.6. kello 15.15. Introon voi tämän hetken tiedon mukaan ottaa 20 henkilön ryhmiä.

Tavataan viimeistään kello 15.00 Ateneuminkujan puoleisessa aulassa, taidekaupan lähettyvillä. Meidät ohjataan ryhmänä esityssaliin, jossa näyttelyintron alettua salin ovet suljetaan, eikä sisälle enää pääse. Esitys kestää puoli tuntia, jonka jälkeen näyttelyyn voi tutustua omaan tahtiinsa. Muista ottaa mukaan myös Museokorttisi.

Ateneumin taidemuseossa nähdään kansainvälisen mestarin, taidemaalari Ilja Repinin (1844–1930) näyttely. Repin on Venäjän kuuluisin taidemaalari ja myös suomalaisten rakastama: hänen ateljeekotinsa oli Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa vuosina 1917–1930.

Ilja Repin tunnetaan ennen muuta psykologisen ihmiskuvan ja venäläisen kansankuvauksen mestarina. Näyttelyyn saadaan Repinin tunnetuimpia, taiturimaisen yksityiskohtaisia maalauksia, kuten Pietarin Venäläisen taiteen museosta tulevat Volgan lautturit (1870–1873) ja Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Näyttelyn lukuisissa muotokuvissa esiintyvät niin taiteilijan perheenjäsenet kuin ajan kulttuurivaikuttajatkin, kuten säveltäjä Modest Musorgski ja kirjailija Leo Tolstoi.

Ilja Repin on aikansa merkittävin venäläinen taiteilija, joka kuvasi maaorjuudesta 1860-luvulla vapautunutta Venäjän kansaa sekä aikansa älymystöä ja kansan suhdetta hallitsijoihin. Siksi hän on vaikuttanut vahvasti siihen, mikä on yhä suomalaistenkin käsitys venäläisyyden olemuksesta.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Moskovan Tretjakovin gallerian ja Pariisin Petit Palais’n kanssa. Esillä on yli sata maalausta ja paperipohjaista teosta. Teoksia saadaan lainaksi muun muassa Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja venäläisistä yksityiskokoelmista. Näyttelyprojektista Ateneumissa vastaa intendentti Timo Huusko. Ateneumin jälkeen näyttely on esillä Pariisin Petit Palais’sa.

Hinta: 20,00 euroa, Museokortilla 7,00 euroa (Ilmoittautuessa lisätiedoissa maininta Museokortista.)

Maksuviite: 5173

Ilmoittautumiset ja maksut 7.6. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttelyaika: 19.3.2021 - 29.8.2021, Taidemuseo on avoinna keskiviikkoisin kello 20.00:een.

https://ateneum.fi/

https://ateneum.fi/ohjeemme-turvalliseen-museovierailuun/

Ateneumin ohjeita sujuvoittamaan vierailuanne:

Suosittelemme ryhmiä saapumaan paikalle Ateneuminkujan puoleisesta sisäänkäynnistä.

Ryhmille on varattu oma kassa. Voitte siirtyä lipunmyyntijonon ohi suoraan viimeisimmälle kassalle (infopiste). Huomioittehan, että kyseisellä kassalla asioivat muutkin ryhmät. Saatte lisäohjeet vierailuanne varten suoraan kassalta.

Vierailun alkuun kannattaa varata reilusti aikaa. Jonoja on mahdollisesti lipunmyynnin lisäksi myös naulakolla, hissillä sekä saniteettitiloissa.

Kassa ohjaa ryhmänne oikealle kokoontumispaikalle.

Introlle saattaa tulla samanaikaisesti useampi ryhmä.

Tulkaa paikalle hyvissä ajoin, sillä intron alettua ovet suljetaan, eikä saliin voida ottaa myöhästyneitä.

 

Kuva: Ilja Repin: Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

ILJA REPIN -näyttely (1)
Ateneumin taidemuseo (19.5.2021, klo 16.15)

1 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 6 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta