ILJA REPIN -näyttely

ILJA REPIN -näyttely

Aika:
24.3.2021, klo 16.15

Paikka:
Ateneumin taidemuseo

Viimeinen ilm.päivä:
15.3.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Kaikki 20 paikkaa varattu!

Ke 24.3.2021 klo 16.15

ILJA REPIN -näyttely

Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2, Helsinki

 

Huom! Päivä on muuttunut Merkonomi News -lehdessä nro 3/20 ilmoitetusta (31.3.21).

Olemme varanneet Helmereille näyttelyintron 24.3. kello 16.15 Ateneumiin keväällä tulevaan Ilja Repin -näyttelyyn. Suurin ryhmäkoko introon on tällä hetkellä 20 henkilöä.

Tavataan viimeistään kello 16.00 Ateneuminkujan puoleisessa aulassa, taidekaupan lähettyvillä. Meidät ohjataan ryhmänä esityssaliin, jossa näyttelyintron alettua salin ovet suljetaan, eikä sisälle enää pääse. Esitys kestää puoli tuntia, jonka jälkeen näyttelyyn voi tutustua omaan tahtiinsa. Muista ottaa mukaan myös Museokorttisi.

Ateneumin taidemuseossa nähdään kansainvälisen mestarin, taidemaalari Ilja Repinin (1844–1930) näyttely. Repin on Venäjän kuuluisin taidemaalari ja myös suomalaisten rakastama: hänen ateljeekotinsa oli Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa vuosina 1917–1930.

Ilja Repin tunnetaan ennen muuta psykologisen ihmiskuvan ja venäläisen kansankuvauksen mestarina. Näyttelyyn saadaan Repinin tunnetuimpia, taiturimaisen yksityiskohtaisia maalauksia, kuten Pietarin Venäläisen taiteen museosta tulevat Volgan lautturit (1870–1873) ja Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Näyttelyn lukuisissa muotokuvissa esiintyvät niin taiteilijan perheenjäsenet kuin ajan kulttuurivaikuttajatkin, kuten säveltäjä Modest Musorgski ja kirjailija Leo Tolstoi.

Ilja Repin on aikansa merkittävin venäläinen taiteilija, joka kuvasi maaorjuudesta 1860-luvulla vapautunutta Venäjän kansaa sekä aikansa älymystöä ja kansan suhdetta hallitsijoihin. Siksi hän on vaikuttanut vahvasti siihen, mikä on yhä suomalaistenkin käsitys venäläisyyden olemuksesta.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Moskovan Tretjakovin gallerian ja Pariisin Petit Palais’n kanssa. Esillä on yli sata maalausta ja paperipohjaista teosta. Teoksia saadaan lainaksi muun muassa Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja venäläisistä yksityiskokoelmista. Näyttelyprojektista Ateneumissa vastaa intendentti Timo Huusko. Ateneumin jälkeen näyttely on esillä Pariisin Petit Palais’sa.

Hinta: 20,00 euroa, Museokortilla 7,00 euroa (Ilmoittautuessa lisätiedoissa maininta Museokortista.)

Maksuviite: 5160

Ilmoittautumiset ja maksut 15.3. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttelyaika: 19.3.2021 - 29.8.2021, Taidemuseo on avoinna keskiviikkoisin kello 20.00:een.

https://ateneum.fi/

https://ateneum.fi/ohjeemme-turvalliseen-museovierailuun/

Ateneumin ohjeita sujuvoittamaan vierailuanne:

Suosittelemme ryhmiä saapumaan paikalle Ateneuminkujan puoleisesta sisäänkäynnistä.

Ryhmille on varattu oma kassa. Voitte siirtyä lipunmyyntijonon ohi suoraan viimeisimmälle kassalle (infopiste). Huomioittehan, että kyseisellä kassalla asioivat muutkin ryhmät. Saatte lisäohjeet vierailuanne varten suoraan kassalta.

Vierailun alkuun kannattaa varata reilusti aikaa. Jonoja on mahdollisesti lipunmyynnin lisäksi myös naulakolla, hissillä sekä saniteettitiloissa.

Kassa ohjaa ryhmänne oikealle kokoontumispaikalle.

Introlle saattaa tulla samanaikaisesti useampi ryhmä.

Tulkaa paikalle hyvissä ajoin, sillä intron alettua ovet suljetaan, eikä saliin voida ottaa myöhästyneitä.

 

Kuva: Ilja Repin: Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille (1880–1891). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Vincent van Gogh - Tie taiteilijaksi
Didrichsenin taidemuseo, Kuusisaari (19.11.2020, klo 16.30)

2 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Museot

Ilmoittautuminen ohi!

Tiepolo − Venetsia Pohjolassa -näyttely
Sinebrychoffin taidemuseo (28.10.2020, klo 16.30)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta