Helmerien pikkujoulumatka Riikaan

Helmerien pikkujoulumatka Riikaan

Aika:
1.12.2022–3.12.2022, klo 08.00

Paikka:
Riika, Latvia

Viimeinen ilm.päivä:
20.9.2022

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

To-la 1.-3.12.

PIKKUJOULUMATKA RIIKAAN

Latvian pääkaupunki Riika on nykyaikainen kaupunki täynnä kahviloita, taidegallerioita, muotiliikkeitä, yöelämää. Se on myös historiallinen, 1200-luvulta peräisin oleva hansakaupunki ja sekoitus montaa eri aikakautta ja myös sekoitus Baltiaa ja Keski-Eurooppaa. Museoita, näyttelyitä, kirkkoja, kulttuurielämää, koko upea vanhakaupunki jugendtaloineen!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Torstai 1.12. / lento Helsinki – Riika, kaupunkikiertoajelu ja kävelykierros (lounas)

Finnairin lento Helsingistä Riikaan klo 08.00-09.10. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa kentällä. Kaupunkikierros, jonka aikana nähdään tämän Daugava-joen rannoilla sijaitsevan Latvian pääkaupungin keskusta-aluetta, ja sen tärkeimmät nähtävyydet ja tunnetuimmat rakennukset – ja ihaillaan upeaa ja monipuolista arkkitehtuuria tässä vanhassa hansa- ja jugendkaupungissa. Historialliseen vanhaan kaupunkiin tutustutaan kävelykierroksella. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas.  Majoittuminen ydinkeskustassa sijaitsevaan Gutenbergs-hotelliin. 

Lisätiedot esim. Riian kansallisoopperan ohjelmistosta sekä Riian kuuluisan tuomiokirkon urkukonserteista myöhemmin.

Perjantai 2.12. / vapaapäivä (illallinen)

Aamiainen hotellissa. Perjantaina on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin, sen moniin museoihin, joulutoriin, kauppoihin, kahviloihin.  Illalla Helmereiden yhteinen pikkujouluillallinen.

Lauantai 3.12. / retki Rundaleen, lento Riika-Helsinki (lounas)

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen lähdetään Riian ulkopuolelle, vierailulle upeaan Rundalen barokkipalatsiin. Tämän linnan on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti, Bartolomeo Rastrelli, jonka käsialaa ovat myös Pietarin kauneimmat palatsit. Loistelias linna on suunniteltu 1700-luvulla, ja sitä on pidetty aikoinaan Kuurinmaan pienois-Versailles'na.  Retkellä lounas. Rundalessa ajetaan suoraan lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin klo 18.05-19.20.

https://www.rundalepalace.com

Riian joulutorilinkki:

https://christmasmarketsineurope.com/riga-christmas-market/

Hotelli: Gutenbergs ****

Doma laukums 1, Rīga, LV-1050, Latvia, puh.: +371 67 814 090

Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen ja tyylikäs hotelli Riian vanhan kaupungin alueella. Hotellissa on tyylikäs ravintola, baari, kokoustilat, 38 erilaista, hyvin varustettua huonetta.

https://www.hotelgutenbergs.lv

Hinta: 695 €/hlö

Maksuviite: 40167

Ilmoittautumiset: Helmerien nettisivut, 20.9. mennessä. ( HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä: nimi kuten passissa, osoite, puhelinnumero, mahdollinen erikoisruokavalio, Finnairin Plus-kortin nro).

Maksut: Varausmaksu 25 % matkan hinnasta eli 174 €/hlö, maksetaan Helmerien tilille 23.9. mennessä. Loppumaksu 13.10. mennessä.

Hintaan sisältyy: * Finnairin reittilennot veroineen sekä 1 matkalaukku ruumaan (23kg) * matkaohjelman mukaiset kuljetukset * majoitus Riiassa, hotelli Gutenbergs, jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella * kaupunkikierros sekä kävelykierros vanhassa kaupungissa * retki Rundalen barokkilinnaan * 2 lounasta, 1 illallinen * suomenkielinen paikallisopas retkillä ja kuljetuksilla.

Lisämaksusta: yhden hengen huonelisä 80 € (yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone) *etukäteen varatut istumapaikat Finnairin lennoilla

Peruutusehdot:

90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu. 64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot:

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää (15).  Suosittelemme matkavakuutusta!

Matkalle tarvitaan voimassa oleva ulkomaan passi/henkilötodistus.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä vastuullisen matkanjärjestäjän, Elämys Travel & Events Oy:n/Matka-Agentit lisä- ja erityisehtoja.

www.matka-agentit.fi

Kuvan lähde: Riian joulumarkkinoiden nettisivut


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Pääsiäismatka Milanoon
Italia, Milano (5.4.2023, klo 08.00)

10 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Lahden kulttuuriretki
Lahti, Lahden kaupunginteatteri (27.10.2022, klo 08.30)

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Tampereen Anastasia -musikaaliretki
Tampereen Teatteri (6.10.2022, klo 08.30)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 6 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta