Helmeri-matka: Kuninkaallinen Lontoo

Helmeri-matka: Kuninkaallinen Lontoo

Aika:
19.9.2019–22.9.2019, klo 08:00

Paikka:
Lontoo, Grange Strathmore Hotel

Viimeinen ilm.päivä:
30.4.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

To-su 19.-22.9.

Syksyn Helmeri-matka:

Kuninkaallinen Lontoo

 

Matka on saavuttanut  ilahduttavasti suuren suosion ja tarjolla olleet paikat varattiin nopeasti. Kysy mahdollisia lisäpaikkoja.

Tapahtumasivun lopusta löydät nettilinkkejä kuninkaallisista matkakohteistamme.

Brittiläinen kuninkaallinen loisto – lähde kokemaan se kanssamme

Lontoota kutsutaan yhdeksi maailman mukavimmista kaupungeista. Se on aivan varmasti myös yksi mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista metropoleista. Tämä trendikäs ja muodikas suurkaupunki on myös upea kuninkaallinen kaupunki, jossa huokuu pitkät, aristokraattiset perinteet, arvokas brittiläinen tunnelma ja monarkian läsnäolo. Kuninkaalliset palatsit ja monet muut brittimonarkian historian merkittävät rakennukset ja muistomerkit kertovat kulkijalle pitkästä historiasta ja kuninkaallisten elämästä.

Windsor hääkirkkoineen, Kensingtonin palatsi, Buckinghamin palatsista puhumattakaan ovat kaikki tuttuja TV:stä ja lehtien sivuilta. Kuninkaallisessa Lontoossa vieraillaan nyt jopa tässä kaikkein "tärkeimmässä" eli Buckinghamin palatsissa. Ja nautitaan tietysti aitoenglantilaista iltapäiväteetä skonssien ja kolmioleipien kera. Aitoja brittiperinteitä parhaimmillaan!  Matkalla asutaankin kuninkaallisesti: hotelli Grange Strathmore Kensingtonissa oli nykyisen kuningattaren, Elisabeth II:n, isoisän Lontoon talo.

Matkaohjelma:

Torstai 19.9.

Finnairin reittilento AY 1331 klo 8.00 - 9.10 Helsingistä Lontooseen, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussikuljetus lentokentältä Windsorin kaupunkiin. Windsorissa on viime vuonna juhlittu kuninkaallisia häitä: Harry & Meghanin sekä Prinssi Andrewn tyttären Eugenien häitä! Kuningatar kutsuu Windsorin linnaa kodikseen ja viettää siellä mahdollisimman paljon aikaa. Opas tekee opastetun kierroksen tässä maailman vanhimmassa yhä asutussa linnassa. Kierroksella nähdään mm. valtionsalit, Pyhän Yrjön kappeli sekä kuningatar Maryn upea nukkekoti. Lounas nautitaan ihanassa Harte ja Garte -hotellin ruokasalissa, josta näköala linnaan. Saavutaan Lontoon keskustan hotelliin noin klo 16:00. Majoittuminen Grange Strathmore -hotelliin Kensingtonissa, joka oli nykyisen kuningattaren isoisän Lontoon talo.

Perjantai 20.9.

Aamiainen hotellissa. Paikallisopas tapaa ryhmän hotellissa ja kävelee yhdessä Kensingtonin Palatsille, jossa tutustutaan itse palatsin lisäksi näyttelyyn prinsessa Dianan puvuista. Palatsissa asuu mm. Cambridgen herttuapari William ja Catherine lapsineen sekä useita muita kuninkaallisen talouden jäseniä – yhteensä noin 50 henkeä! Täältä kävellään Kensington Gardens -puiston halki Royal Albert Hall -salille, jonka kuningatar Viktorian mies Albert rakennutti suurta maailman näyttelyä varten. Se tunnetaan tänä päivänä ehkä parhaiten BBC:n kesäkonserttisarjasta ‘Proms’. Puiston puolella rakennusta vartioi upea Albertin monumentti. Nähdään vaikuttava V&A-museo, joka on nimetty Victorian ja Albertin mukaan, ennen saapumista Knightsbridgeen, jossa on mahdollisuus laittaa luottokortti ahkeraan käyttöön kuningattaren suosikkitavaratalossa eli Harrodsilla. Omakustanteisen lounaan voi nauttia vaikkapa yläkerran elegantissa ravintolassa tai yhdessä upean elintarvikeosaston lounaspisteistä. Opas palaa noin klo 17:00 ja kävellään takaisin hotellille (noin 20 min). Omatoiminen illallinen.

Lisämaksullinen toiveohjelma: Mamma Mia! -musikaali Novello-teatterissa kello 19.45. Hinta 70,00 euroa.

Lauantai 21.9.

Aamiainen hotellissa. Paikallisopas on ryhmää vastassa hotellin aulassa. Bussi vie Buckinghamin Palatsille, jossa ensin seurataan vahdin vaihto ja sen jälkeen tutustutaan itse palatsiin. Palatsi on auki vain kahdeksan viikkoa vuodessa silloin, kun kuningatar on Skotlannissa kesälomalla. Vieraat pääsevät näkemään mm. valtionsalit, upean pääportaikon, tanssisalin, useita eri salonkeja sekä puutarhan. Käydään myös kulman takana kuningattaren hevostalleilla - Royal Mews, jossa hevosten lisäksi on näytteillä kuningattaren kultaiset kärryt. Käydään lisäksi kulman takana ottamassa pari kuvaa Goring-hotellin edessä, jossa Catherine asui yön ennen häitään Williamin kanssa. Yhteinen lounas, jonka jälkeen on loppupäivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Lisämaksusta iltavesper Westminster Abbey -katedraalissa. Hinta: 35,00 e/hlö.

Halukkaat voivat lähteä oppaan johdolla klo 16:00 hotellilta Westminster Abbey –katedraaliin noin kolme varttia kestävään iltavesperiin, jossa on mahdollisuus kuulla kirkon upeaa kuoroa. Tämä katedraali on ollut vuosisatoja kuninkaallisten kruunajais- ja vihkikirkko; viimeiset kuninkaalliset, jotka täällä on vihitty, olivat prinssi William & Catherine. (Katedraalille mennään yhdessä maanalaisella.)

Sunnuntai 22.9.

Aamiainen hotellissa. Paikallisopas tapaa ryhmän hotellissa aamiaisen jälkeen. Lähtö bussilla oppaan johdolla parin tunnin kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana nähdään monia kaupungin nähtävyyksiä kuten parlamenttitalo, Trafalgarin aukio, Pyhän Paavalin Tuomiokirkko, Pyhän Jaakon Palatsi, Towerin linna jne. Monilla nähtävyyksillä on kuninkaallisia kytkyjä! Nautitaan vielä yhteinen iltapäivätee kolmioleipineen ja skonsseineen ennen kuin bussi vie ryhmän lentokentälle kotimatkaa varten. Finnairin reittilento AY 1338 klo 18.05 - 23.00 Lontoosta Helsinkiin.

Hinta: 1075,00 euroa/hlö

Maksuviite: 4323

Ilmoittautumiset: 30.4. mennessä

Maksut: varausmaksu 250,00/hlö kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, loppumaksu 5.8. mennessä.

Maksa loppumaksun yhteydessä myös mahdolliset lisämaksut.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 290,00 e.  Yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone. Kysy mahdollisesti toista yksin matkustavaa Helmeriä huonekaveriksi.

Hintaan sisältyy: * Finnairin reittilennot Helsinki-Lontoo-Helsinki veroineen * majoitus hotellissa kahden hengen huoneessa kolme yötä, ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut (Lontoon kiertoajelu, käynti Windsorissa, vierailu Kensingtonin palatsissa, vierailu Buckinghamin palatsissa, jossa nähdään myös vahdinvaihto sekä Royal Mews -hevostallit) * englantilaiset aamiaiset, 1 iltapäivätee, 2 lounasta (tee/kahvi ja pöytävesi ) * suomalaisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan.

Hotelli:

Grange Strathmore Hotel ****

41 Queens Gate Gardens, London

https://www.grangehotels.com/hotels-london/grange-strathmore/

Lentoaikataulu:

Helsinki-Lontoo AY 1331 klo 8.00 - 9.10

Lontoo-Helsinki AY 1338 klo 18.05 - 23.00

HUOM! Ilmoita lisätiedoissa osallistujien nimet siinä muodossa, kuin ovat passissa (ensimmäinen etunimi ja sukunimi), yhden hengen huone, lisämaksullinen iltavesper sekä erikoisruokavaliot ja muut mahdolliset toiveet.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (ei esteetöntä hotellia eikä kuljetuksia, retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosanottajamäärää.  Suosittelemme matkavakuutusta!

Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä vastuullisen matkanjärjestäjän, Suomen Matka-Agentit Oy:n erityisehtoja.  

Linkkejä matkakohteisiin: 

https://www.pienimatkaopas.com/lontoo/

https://visitlondon.com/

https://www.windsor.gov.uk/

https://www.hrp.org.uk/kensington-palace/#gs.jwyxjr

https://www.rct.uk/visit/the-state-rooms-buckingham-palace

https://www.royal.uk/

https://www.rct.uk/

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Musikaalimatka: Notre Damen kellonsoittaja
Tampereen Teatteri, Keskustori 2, Tampere (16.11.2019, klo 09.50)

28 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

West Side Story Estonia-teatterissa
Tallinna, Original Sokos Hotel Viru (31.8.2019, klo 09.30)

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta