Helmeri-matka Champagneen

Helmeri-matka Champagneen

Aika:
8.10.2021–11.10.2021, klo 07.35

Paikka:
Ranska, Reims

Viimeinen ilm.päivä:
2.8.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Ilmoittautuminen ohi!

Pe – ma 8.-11.10.2021

Helmeri-matka Ranskan Champagneen

Samppanjaa ja etanoita

 

Samppanjamatka toteutuu. Matkallemme on ilmoittautunut ilahduttavastti 16 Helmeri-matkalaista.

Matka-Agenttien Ritva Wikman toimittaa matkaohjeistuksen sähköpostilla suoraan osallistujille.

Champagnen maakunta tunnetaan maailmanlaajuisesti sen jäljittelemättömästä, kuplivasta juomasta samppanjasta. Samppanjantuottajat, joita on noin 250 (kuuluisimmat ovat varmaankin Moët & Chandon, Mumm, Bollinger, Krug, Veuve Clicquot, Pommery, Heidsieck ja Taittinger), tuottavat vuosittain yli 270 miljoonaa pulloa kuplivaa. Champagne on myös maisemallisesti kaunista seutua. Laajojen alankojen ja viiniköynnösten peittämien kumpuilevien kukkuloiden välissä on siellä täällä pieniä kyliä korkeine kirkkotapuleineen.  

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):     

8.10. perjantai /Lento Helsinki-Pariisi, Epernay ja samppanjatalo, Reims (lounas)

Lento Helsingistä Pariisin klo 7.35-9.40. Lentokentältä matka jatkuu Champagnen historialliseen maakuntaan, joka on viininystävien pyhiinvaelluskohde. Champagnen luonto on myös kauniin postikorttimaista ja loputtomia viinitarhoja rytmittävät metsätilkut leimaavat maisemaa Montagne de Reimsin ylängöllä. Noin 2 tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan Epernayhin, joka on samppanjan tähtikaupunki lukuisine kellareineen ja viinitiloineen - alueesta yli 30 % on jaloa juomaa tuottavia viiniviljelyksiä. Lounas tyylikkäässä ranskalaisessa ravintolassa, joka sijaitsee entisen pankin tiloissa. Vierailu samppanjatalossa Epernayssä ja samppanjamaistiaisten jälkeen matka jatkuu Reimsiin, jossa majoittuminen.

9.10. lauantai /Reims, Etanatila, samppanjatila (lounas)

Aamiainen hotellissa. Vierailu sympaattisella etanatilalla, jossa tutustutaan kalliolla lyllertäviin 500 etanaan, ja heidän jälkeläisiinsä. Opimme kaiken etanalajeista, niiden lisääntymisestä, luonteesta, anatomiasta ja ravintoarvoista. Kierroksen päätteeksi nautitaan lasilliset samppanjaa - tietysti - ja maistellaan pieni satsi etanoita creme fraiche -kastikkeessa. Madame paljastaa muutaman hyvän etanareseptin kiinnostuneille. Pariskunnan putiikista voi ostaa kotiin viemiseksi etanaherkkuja. Vierailun kesto maistiaisineen noin puolitoista tuntia. Sitten suunnataan kohti maalais-aubergea, jossa ranskalaislounas (alkudrinkki, 2 lasia viiniä). Ennen Reimsiin paluuta pistäydytään samppanjaa tuottavalla perheyrityksellä. 15 km Epernaysta sijaitseee Grand Cru de la Champagne -alueen kylä, joka on palkittu kultamitalilla upeista kukkaistutuksistaan. Kyseisessä kylässä sijaitsee sympaattinen samppanja-perheyritys, jonka kulisseihin kurkistetaan. Kuuden hehtaarin viinirinteet sijaitsevat aivan tilan vieressä ja sään salliessa voimme jaloitella viiniköynnösten välissä. Saamme maistiaiset tilan tuottamasta 3 Blanc des Blancs Grand Cru -samppanjasta. Paluu hotelliin.

10.10. sunnuntai /Reims, samppanjatalo, majakka, iltapäivä vapaa

Aamiainen hotellissa. Reimsissa kuplii ja virtaa samppanja! Reimsin 188 000 asukasta ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen tuottamasta maailman kuuluisimmasta juomasta. Yli 1000 vuoden ajan, vuodesta 816 vuoteen 1825, Reimsin katedraalissa siunattiin Ranskan kuninkaat ja juhlajuomana juotiin alueen viiniä. Kuplivaksi viini saatiin kuitenkin vasta 1600-luvulla. Keskiajalla ja renessanssin aikana kaupunki kukoisti ja sinne rakennettiin useita upeita monumentteja, kuten Taun palatsi, Collège des Jésuites sekä Saint-Denis’n ja Saint-Remin luostarit. Reimsin alueella voi vierailla noin 12 samppanjatalossa, joista kuuluisimmat ovat Taittinger, Mumm, Pommery, Krug, Bollinger, Lanson, Piper-Heidsieck, Ruinart ja Veuve Clicquot. Vieraillaan yhdessä Reimsin tunnetuista samppanjataloista, jossa vierailun päätteeksi tarjotaan kuplivat samppanjamaistiaiset.

Tutustuminen myös erikoiseen nähtävyyteen; majakkaan keskellä viinipeltoja, vaikka merestä ei ole tietoakaan! Majakka rakennettiin vuonna 1909 alun perin mainostarkoitukseen ja sen perusti Joseph Goulet. Majakka sytytettiin aina öisin. Majakan julkisivussa näkyy ensimmäisen maailmansodan jäljet ja se melkein tuhoutui, kunnes se restauroitiin kokonaan ja nykyään majakka toimii viinimuseona. Majakka kutsuu tutustumaan Champagnen viinitarhojen kiehtovaan maailmaan yli 25 metrin korkeuteen. Opastettu kierros alkaa videoesittelyllä ja jatkuu kävelykierroksella, jossa näytillä esineitä, vaatteita, malleja ja videoita samppanjan historiasta. Mielenkiintoinen lisä vierailuun on mahdollisuus kiivetä ylös majakkaan, josta upeat näkymät Montagne de Reims’n viinialueelle. Alakerrassa myös putiikki, joka tarjoaa laajan valikoiman matkamuistoja, Champagne-kirjoja, käsitöitä, Champagnen erikoisuuksia jne.  Yli 30 erilaista viinilajia, jotka ovat valmistettu nimenomaan juuri Montagne de Reims’ssä, on myös mahdollista ostaa. Iltapäivä ja ilta vapaa.

11.10. maanantai / Reims - Troyes’n kaupunki, lento Pariisi-Helsinki (lounas)

Aamiainen hotellissa. Viimeinen aamupäivä vietetään Troyes’n kaupungissa. Tässä liki 60 000 asukkaan, samppanjankorkin muotoisessa kaupungissa pääsemme ihastelemaan sen ristikkotaloja, upeita kirkkoja ja lasimaalauksia. 1200-luvulla kaupunki tuli tunnetuksi suurten mestareiden lasitaiteesta, ja Troyes´iä kutsuttiin pyhäksi lasitaiteen kaupungiksi. Lounas Troyesissa. Saapuminen Pariisin lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 19.00-22.55.

Hotelli: Appart’City Reims Centre,  os. 33 Rue Ponsardin,  51100 Reims

https://www.appartcity.com/en/destinations/champagne-ardenne/reims/reims...

Hotellin sijainti on todella hyvä, 700 metrin päässä Reimsin katedraalista. Huoneistohotelli, jonka kaikissa huoneissa on pieni keittiönurkkaus (mikro, hella, jääkaappi, kahvinkeitin), plasma-TV, wi-fi ja kylpyhuone, jossa  suihku, wc ja hiustenkuivaaja. Huoneen siivous päivittäin (paitsi keittiö, lakanoita ei vaihdeta päivittäin, pyyhkeet vaihdetaan, jos ne on jätetty lattialle).

Lentoaikataulu, Finnair:

Helsinki -Pariisi AY 1571 klo 07.35-09.40

Pariisi - Helsinki AY 1578 klo 19.00-22.55   

  

Matkan hinta: 1195,00 euroa

Hintaan sisältyy: * Finnairin reittilennot Helsinki-Pariisi-Helsinki veroineen * matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja ohjelma mm. Epernayn samppanjatalo, Etanatila, samppanjaa tuottava perhetila, Reimsin samppanjatalo ja majakka (maistiaiset ohjelman mukaisesti tiloilla), Troeyesin kaupunki *majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa * hotelliaamiaiset, 3 lounasta (aterioilla vesi ja lauantaina lisäksi 2 lasia viiniä) * suomenkielisen oppaan palvelut matkan ajan Ranskassa 

Lisämaksusta: yhden hengen huonelisä 195,00 euroa ( kerro lisätiedoissa 1 hh; yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone).

Ilmoittautumiset ja maksut:

Varausmaksu 250,00 euroa/hlö 1.7. mennessä, loppumaksu 40 vrk ennen matkaa eli 27.8. mennessä.

Ilmoittautumiset yhdistykseen Helmerien nettisivun kautta.

Maksu:  HUOM! Tätä matkaa ei makseta yhdistyksen tilille, vaan vastuullinen matkanjärjestäjä laskuttaa jokaista lähtijää erikseen suoraan. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedot-kohdassa, onko sinulla mahdollisesti koronan vuoksi peruuntuneesta Matka-Agenttien matkasta saatu voucher, ja minkä arvoinen se on.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Valmismatkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Matka-Agentit/ Elämys Travel & Events Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Matka-Agentit /Elämys Travel & Events Oy:n lisä- ja erityisehtoja: https://www.matka-agentit.fi/matka-agentit-lisa-ja-erityisehdot

Hinnat perustuvat tarjouksentekohetkellä voimassa oleviin hintatietoihin, valuuttakursseihin ja määräyksiin ja veroihin, niiden muuttuessa pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin. Vakuutus: Suosittelemme kaikille matkan aikana voimassa olevaa matkavakuutusta jo matkavarausta tehtäessä peruutuskulujen sekä henkilö- ja matkatavaravahinkojen varalle.

Linkkejä Reimsiin ja Champagneen:

Champagne wine region - Wikipedia  https://en.wikipedia.org/wiki/champagne_wine_region

Visit the Champagne vineyards - wine tourism (visitfrenchwine.com)

Reims Tourist Office - Have a great time in Champagne (reims-tourism.com)  

https://www.reims-tourism.com

Visit Reims: Top 15 things to do and Must see attractions | France Travel (voyagetips.com)

10 reasons to visit Reims | Visit Champagne | French Waterways (french-waterways.com)  https://www.french-waterways.com/visit-reims/

5 Top Champagne Houses in Reims, France - Savored Sips  https://savoredsips.com/champagne-tours-in-reims/

 

 

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Lumikuningatar-jääshow
Tampere, Uros Live -areena (2.1.2022, klo 09.15)

9 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 4 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta