Georg Otsin kesäkonsertti ja kartanoromantiikkaa

Georg Otsin kesäkonsertti ja kartanoromantiikkaa

Aika:
12.6.2021–14.6.2021, klo 10.00

Paikka:
Pohjois-Viro

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

1 paikkaa jäljellä!

La – ma 12.-14.6.2021

Matka Pohjois-Viroon

Georg Otsin kesäkonsertti ja kartanoromantiikkaa

Lisäpaikkoja!

Rakastettua virolaista laulajalegendaa Georg Otsia juhlistetaan monin tavoin. Hänen syntymästään tuli kuluneeksi 100 vuotta 20.3.2020.  Georg Otsin musiikkiin voi eläytyä myös kevyemmissä tunnelmissa: Käsmun merimies- ja kalastajakylässä järjestetään 12.6. konsertti "Ajattomat laulut", joka siirtyi tähän ajankohtaan kesältä 2020.  Konsertissa esiintyvät ja hänen ikivihreitään tulkitsevat Elina Nechaeva, Mart Sander, Voldemar Kuslap ja Marko Matvere. Konsertin lisäksi matkalla tutustutaan pohjoisen Viron kauneimpiin kartanoihin Lahemaalla ja Harjumaalla. Majoitus tällä matkalla on Vihulan kartanon hotellissa. Lisäksi vieraillaan myös kahdessa muussa upeassa kartanossa Sagadissa ja Kiiussa, unohtamatta Käsmun sympaattisia nähtävyyksiä.

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu:

Helsinki-Tallinna Viking XPRS klo 10.30–13.00

Tallinna-Helsinki Viking XPRS klo 17.00–19.30

Lauantai 12.6.

Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30–13.00. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Lisämaksusta buffet, hinta 22 €/hlö (varataan etukäteen). Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa.

Matka jatkuu kohti Käsmun kalastajakylää. Käsmussa vieraillaan paikallisessa merimuseossa, ja nähdään vanha hautausmaa, johon on erityisesti 1900-luvun alussa pystytetty kauniita patsaita ja hautamuistomerkkejä varsinkin merikapteenien haudoille.  Käsmun alue pohjoisen Viron rannikolla oli läheinen myös Georg Otsille, ja hänen kesänviettopaikkansa, joka myös nähdään, oli merenlahden toisella puolella 5 km päässä Võsussa.  Lounas Käsmussa. Käsmun lomakylässä klo 17 Georg Ots "konsertti -Ajattomat laulut". Georg Ots lauloi aikoinaan itsensä niin suomalaisten, virolaisten kuin venäläistenkin sydämiin, ja hänen ohjelmistoonsa kuului sekä oopperaa että kevyempää musiikkia. Tässä konsertissa kuullaan ajattomia lauluja, joita esittävät Elina Nechaeva, Mart Sander, Voldemar Kuslap ja Marko Matvere. Konsertti järjestetään ulkona, katetussa tilassa. Varaa mukaan säänmukainen vaatetus!  Majoittuminen Vihulan kartanohotelliin.

Sunnuntai 13.6.

Aamiaisen jälkeen tutustutaan upeasti entisöityyn Vihulan kartanoon. Se on ensimmäisen kerran mainittu kirjallisissa lähteissä 1500-luvun alussa, jolloin sen omisti tanskalaissyntyinen paroni Hans von Lode. Suuren Pohjan sodan aikana kartano paloi, mutta se rakennettiin uudelleen.  Vuonna 1810 kartanon osti Alexander von Schubert, ja nykyisen Vihulan kartanon von Schubertien suku rakennutti vuosina 1820–1880.  Nykyisin tämä upea, kauniisti entisöity kartano kaikkine rakennuksineen toimii hotellina, jossa on tyylikäs ravintola ja myös pieni kylpylä.

Tutustumme myös Sagadin kartanoon, jolla on todella pitkä historia. Ensimmäiset maininnat ovat vuodelta jo 1449. 1600-luvun lopulla kartano siirtyi von Fockin aatelisuvun omistukseen. Fockien aikana kartanossa tehtiin suuria rakennustöitä. Vuosina 1749–1753 valmistui yksikerroksinen herrastalo, jonka julkisivu on Virossa harvinaista rokokoo-tyyliä. Fockien omistuksessa kartano oli aina vuoteen 1919 asti, jolloin Virossa tehtiin maareformi, ja von Fockin suku menetti omistuksensa. Silloinen kartanonherra Ernst von Fock jäi kuitenkin kartanoon vuokralle, kunnes muutti perheineen Saksaan vuonna 1939. Maarefromin yhteydessä kartanossa aloitti vuonna 1920 koulu, joka oli toimi aina vuoteen 1974 asti. Vuonna 1977 aloitettiin mittavat kunnostustyöt, jotka kestivät 10 vuotta. Mm. kattomaalaukset entisöitiin, ja antiikkihuonekaluja hankittiin kartanoon.  Vuodesta 1987 kartano on ollut Viron metsähallituksen hallinnassa. Tutustuminen myös Sagadin kartanossa sijaitsevaan Viron metsämuseoon. Lounas kartanovierailujen yhteydessä. Paluu Vihulan kartanohotelliin, loppupäivä vapaata aikaa esim. kylpyläosastolla tai läheisillä kävelypoluilla.

Maanantai 14.6.

Aamiaisen jälkeen lähdetään kartanohotellista kohti Tallinnaa. Matkalla tutustuminen jugendbarokki-tyyliseen Kiiun kartanoon, joka on mainittu historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1418. Päärakennuksen portaiden eteen vie klassinen kehätie, ja kartanorakennuksen takana on pieni vapaamuotoinen puisto. Kartano on täysin peruskorjattu 2019 alkuperäiseen muotoon.  Neuvostoaikana, jolloin kartanossa toimi kolhoosin konttori, purettiin kartanon torni, joka nyt entisöity.  Kiiun munkkitornilla juodaan päiväkahvit. Matka jatkuu Tallinnaan, jossa ostosaikaa.

Viking XPRS lähtee kohti Helsinkiä klo 17. Laivamatkan aikana lisämaksusta buffetpäivällinen, hinta 26 €/hlö (varataan etukäteen). Laiva saapuu Helsinkiin klo 19.30.

 

Matkan hinta: 285 €/hlö kahden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy: * laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking Linen laivalla kansipaikoilla *matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla * majoitus jaetussa kahden hengen standard-luokan huoneessa 2vrk * hotelliaamiaiset, kaksi lounasta * matkaohjelman mukaiset tutustumiskäynnit: tutustumiset Vihulan, Sagadin ja Kiiun kartanoihin, retki Võsuun ja Käsmuun, vierailu merimuseossa * konserttilippu, istumapaikat, katettu alue ulkona * suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä Virossa.

Lisämaksusta:

*yhden hengen huonelisä 85 €. Yksinmatkustavan pitää varata yhden hengen huone.

*buffet-brunssi menomatkalla 22 €/hlö

*buffet-illallinen paluumatkalla 26 €/hlö    

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedoissa lisämaksulliset varauksesi, kiitos.

Ilmoittautumiset ja maksut

Ilmoittautumiset yhdistykseen Helmerien nettisivun kautta (Mahdollisimman pian, koska paikkoja on rajallisesti.)

Maksu:

HUOM! Tätä matkaa ei makseta yhdistyksen tilille, vaan vastuullinen matkanjärjestäjä laskuttaa jokaista lähtijää erikseen suoraan. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä Lisätiedot-kohdassa, onko sinulla mahdollisesti koronan vuoksi peruuntuneesta Matka-Agenttien matkasta saatu voucher, ja minkä arvoinen se on.

Varausmaksut:  varausmaksu 75 €/hlö kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, loppumaksu 40 vrk ennen matkaa eli 30.4. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Tutustu hotelliin: www.vihulamanor.com

 

Valmismatkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Matka-Agentit/ Elämys Travel Design Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Matka-Agentit /Elämys Travel Design Oy:n lisä- ja erityisehtoja: https://www.matka-agentit.fi/matka-agentit-lisa-ja-erityisehdot

Hinnat perustuvat tarjouksentekohetkellä voimassa oleviin hintatietoihin, valuuttakursseihin ja määräyksiin ja veroihin, niiden muuttuessa pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin.

Suosittelemme kaikille matkan aikana voimassa olevaa matkavakuutusta jo matkavarausta tehtäessä peruutuskulujen sekä henkilö- ja matkatavaravahinkojen varalle.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään).

 

Kuva: Vihulan kartanon päärakennus


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Matkat

Saarenmaan oopperapäivät
Saarenmaa, Kuressaari (21.7.2021, klo 10.00)

5 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Matkat

Ilmoittautuminen ohi!

Cabaret-musikaalimatka Turkuun - PERUUTETTU
Turun Kaupunginteatteri (17.4.2021, klo 09.30)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 1 kappaletta. Voit varata enintään 1 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta