Ellen Thesleff -näyttely

Ellen Thesleff -näyttely

Aika:
11.9.2019, klo 16:30

Paikka:
HAM, Helsingin taidemuseo

Viimeinen ilm.päivä:
2.9.2019

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

5 paikkaa jäljellä!

Ke 11.9.2019 klo 16.30

Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala

HAM - Helsingin taidemuseo

Eteläinen Rautatiekatu 8,Helsinki

 

Olemme varanneet Helmeri-ryhmälle opastuksen HAM - Helsingin taidemuseon Ellen Thesleff -näyttelyyn. Opastus kestää noin 50 minuuttia.

Tapaamme noin klo 16.15 Tennispalatsissa sijaitsevan taidemuseon lippukassan luona. HAMin lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen Rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle.

Näyttely tuo esiin Thesleffin uraauurtavan ja kehittyvän taiteen lisäksi myös hänen elämänsä tapahtumia muun muassa tekstien, valokuvien ja arkistomateriaalien avulla.

Ellen Thesleff (1869–1954) on Suomen kultakauden valovoimaisimpia taiteilijoita. Hän oli maamme ensimmäisiä symbolisteja ja ekspressionisteja – värin, valon ja liikkeen kuvaamisen mestari. Thesleff oli tunnustettu taiteilija jo elinaikanaan. Hän oli kosmopoliitti, joka oli kotonaan niin Suomessa, Pariisissa kuin Firenzessä. Taidemaailman kansainvälinen verkosto oli hänelle turvapaikka, Suomessa tärkeä paikka oli kesäateljee Casa Bianca Ruoveden Muroleessa. Thesleff uudisti värimaalausta, verkostoitui aktiivisesti eurooppalaisen taide-elämän toimijoiden kanssa, uudisti suomalaisen puugrafiikan ilmaisutapaa ja lähentyi uransa viimeisinä vuosina myös abstraktia ilmaisua.

Thesleff oli poikkeuksellisen vahva ja itsenäinen nainen, joka tiesi jo varhain haluavansa maalariksi. Hän aloitti taideopintonsa 15-vuotiaana Suomessa ja jatkoi niitä Pariisissa. Varmana tekemisestään hän vertasi itseään taiteen miesneroihin Leonardo da Vinciin ja Michelangeloon. Hänen tapansa maalata oli aikalaisille, ja on yhä, huomiota herättävää, itsevarmaa ja vapaata. Näyttelyn on kuratoinut taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck.

Hinta: 18 euroa, Museokortilla 8,00 euroa

Maksuviite: 4543

Ilmoittautumiset ja maksut 2.9. mennessä.

Huom! Ilmoita lisätiedoissa, jos Sinulla on Museokortti ja ota kortti mukaan näyttelyyn.

 

Helmerivetäjä Merja Äimänen

Näyttelyaika: 26.4.2019-26.1.2020, HAM-museo avoinna ti-su klo 11 – 19.

https://www.hamhelsinki.fi

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset sinne julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

 

 

Kuvituskuva: Ellen Thesleff: Thyra Elisabeth, 1892 / Kuva: Hanna Kukorelli

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Maailmojen Salat -näyttely
Designmuseo, Helsinki (21.8.2019, klo 16.30)

11 paikkaa jäljellä. Varaa omasi!

Ole hyvä ja ilmoittaudu tähän Helmeri-tapahtumaan alla olevalla nettilomakkeella. Muista tallentaa varauksesi.

Esteen sattuessa muista peruuttaa osallistumisesi. Peruuta siinäkin tapauksessa, että tilaisuus on ilmainen. Puhelinpalvelu: 050 428 5588. Helmerit toivottavat myös SMYL-liittoon kuuluvien jäsenyhdistysten jäsenet tervetulleiksi osallistumaan tilaisuuksiin!

Maksulliset tapahtumat maksetaan yhdistyksen tilille: FI88 1270 3000 1009 95. Käytä tapahtuman omaa maksuviitettä.

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 5 kappaletta. Voit varata enintään 2 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta