Egyptin loisto -näyttely - Uusi aika

Egyptin loisto -näyttely - Uusi aika

Aika:
17.2.2021, klo 16.00

Paikka:
Amos Rex (Lasipalatsi)

Viimeinen ilm.päivä:
8.2.2021

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Kaikki 10 paikkaa varattu!

Ke 17.2. klo 16.00

Egyptin loisto

Amos Rex 
Mannerheimintie 22–24
00100 Helsinki

Peruutettu opasvaraus 16.12. on siirretty ensi vuode puolelle: 17.2.21. Ryhmään otetaan enintään 10 henkilöä. Koska ryhmäkoko on noin pieni, niin ilmoittaudu varalle. Jos tulee paljon varauksia, niin voimme etsiä toisenkin opastusajan.

Helmereille on varattu noin 45 minuutin opastettu tutustuminen Amos Rexin suosittuun Egyptin loisto -näyttelyyn keskiviikkona 16.12. Opastus alkaa tasan kello 16.00, joten tavataan noin kello 15.45 ala-aulassa. Museossa on voimassa maskiedellytys: yli 15-vuotiaiden täytyy käyttää maskia museon tiloissa. Niitä saa tarvittaessa myös paikan päältä. Ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä. Tarkemmat tiedot turvaohjeista löydät tämän tapahtuman lopusta.

Ryhmille suositellaan kulkua Lasipalatsin sisäpihan kautta, josta löytyy esteetön sisäänkäynti. Sieltä voi siirtyä suoraan alakertaan ryhmille tarkoitetulle kassapisteelle, josta ilmoittautuessa saa pääsylipputarrat. Muista ottaa mukaan mahdollinen Museokorttisi. Opas hakee ryhmämme ala-aulasta.

Tervetuloa aikamatkalle Egyptin loisto -näyttelyyn! Oppaan johdolla pääsemme tutustumaan jumalien ja faraoiden lisäksi hieman erikoisiinkin muinaisiin hahmoihin. Kierroksella tutkitaan yhdessä, millaista muinaisegyptiläisten arki oli. Entä mitä uskomuksia kuului kuolemanjälkeiseen elämään? Muinainen Egypti koostuu valtavan pitkästä ajanjaksosta, monesta eri historiallisesta tulkinnasta ja miljoonasta mielenkiintoisesta yksityiskohdasta. Oppaat ovat erikoistuneet nimenomaan Amos Rexin näyttelyn tarinaan.

Egyptin loisto – Viimeiset suuret dynastiat

Amos Rexissä pääset tutkimaan entisaikojen egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa, uskontoa ja valtiorakennetta sekä ihmisten käyttämiä tavallisia arkiesineitä. Näyttelyssä on esillä muun muassa ikiaikaisia sandaaleja, vanhoja verokuitteja ja kuolleiden kirjoja. Jokaisella näyttelyn esineellä on oma ainutlaatuinen tarinansa. Arkeologisten kaivausten paljastama rikas kulttuuri näkyy arjessamme yhä: esimerkiksi 365 päivän kalenteri, jossa vuosi jaetaan 12 kuukauteen, oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Ei siis ole ihme, että Egyptin loisto ei himmene, vaikka vuosituhannet kuluvat.

Sisältövaroitukset: näyttelyssä käsitellään kuolemaa. Esillä on muumioituja vainajia.

Näyttely on samanaikaisesti kahdessa paikassa: Helsingin Amos Rexissä sekä Tallinnan Kumu-taidemuseossa. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italiassa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on suurin muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelma Egyptin ulkopuolella.

Hinta: 23,00 euroa, Museokortilla 9,00 euroa (ilmoittautuessasi tieto Museokortista)

Maksuviite: 5128

Ilmoittautumiset ja maksut 8.2. mennessä.

 

Helmerivetäjä: Merja Äimänen

Näyttelyaika: 9.10.20 – 21.3.21. Keskiviikkoisin taidemuseo on avoinna kello 20:een.

www.amosrex.fi

KUVA:

Panehesin-ja-Tarennun-patsas-Staty-av-Panehesi-och-Tarennu-Statue-of-Panehesi-and-Tarennu.-19.-dynastia_CROP

 

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä korona-aikana

Haluamme keskellä koronavirus-pandemiaa tehdä kaikkemme, että mahdollisimman moni pääsee katsomaan ainutlaatuisen Egyptin loisto -näyttelymme turvallisesti. Tämän vuoksi edellytämme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa. Vaatimus kasvomaskin käytöstä koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Mikäli sinulla ei ole maskia mukana, tarjoamme sellaisen osana museolipun hintaa.

Olemme tehostaneet siivouskäytäntöjä ja saippuan, käsidesin sekä käsipyyhkeiden riittävyys on varmistettu kaikissa tiloissa. Rajoitamme kävijöiden määrää tarvittaessa. Suosittelemme lataamaan koronavilkku-sovelluksen puhelimeesi. Yhdessä teemme museovierailusta turvallisen!

Käytä kasvomaskia museon tiloissa (yli 15-vuotiaat).

Jos tunnet olosi kipeäksi, pysy kotona.

Laita käsidesiä heti astuessasi museon tiloihin.

Pese kätesi saippualla usein ja huolellisesti.

Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihasi yläosaan.

Muista turvavälit.

Suosi lähimaksua. Jos sinulla on Museokortti, voit ladata Museokortti-sovelluksen puhelimeesi. Lue sovelluksella museon kassoilla oleva QR-koodi kirjataksesi käyntisi.

Huomioi, että palvelunaulakko on poissa käytöstä. Itsepalveluna toimiva vartioimaton vaatesäilytys on museon ala-aulassa. Naulakoiden lisäksi käytössä on maksuttomia lukittavia säilytyslokeroita.

Huomioithan myös, että teosturvallisuuden vuoksi näyttelytilaan ei saa viedä: isoja laukkuja tai reppuja, nesteitä, sateenvarjoja, valokuvausjalustoja tai keppejä. Sateisella säällä ulkotakit on jätettävä säilöön. Lue lisää museon säännöistä.

 

 

 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä tapahtumista: 

Museot

Kaikki paikat varattu!

ILJA REPIN -näyttely
Ateneumin taidemuseo (24.3.2021, klo 16.15)

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta