Akseli Gallen-Kallela -näyttely

Akseli Gallen-Kallela -näyttely

Aika:
15.2.2023, klo 16.30

Paikka:
Kansallismuseo

Viimeinen ilm.päivä:
10.2.2023

Helmerivetäjä:
Merja Äimänen

Kaikki 20 paikkaa varattu!

Ke 15.2.2023 klo 16.30-17.15

Akseli Gallen-Kallela

Kansallismuseo

Mannerheimintie 34, Helsinki

Helmereille on varattu opastus Kansallismuseon Akseli Gallen-Kallelan uran mielenkiintoiseen näyttelyyn. Tavataan ennen opastuksen alkua, noin kello 16.15, museon sisääntulohallissa lippumyymälän läheisyydessä. Muista ottaa mukaasi mahdollinen, voimassa oleva Museokorttisi.

Kansallismuseo valottaa uudessa näyttelyssään taiteilija Akseli Gallen-Kallelan pitkää uraa ja avaa kansainvälisesti tunnetun taiteilijan monipuolista tuotantoa. Kansallismuseossa nähdään Akseli Gallen-Kallelan tunnetuimpia maalauksia: Kalevala-aiheita, Suomen kansaa ja luontoa kuvaavia teoksia sekä maalauksia Pohjois-Amerikkaan ja Afrikkaan suuntautuneilta matkoilta. Esillä on myös harvoin nähtyjä freskoluonnoksia Pariisin vuoden 1900 maailmanäyttelyä ja Kansallismuseon Keskihallia varten.

Samalla katsoja pääsee tutustumaan taiteilijaan, joka kokeili intohimoisesti uusia tekniikoita ja teki maalausten lisäksi mainosgrafiikkaa, suunnitteli mitaleita, tekstiilejä, huonekaluja ja toimi arkkitehtinä. Näyttely nostaa esiin tuotteliaan taiteilijan sekä kertoo kansainvälisesti arvostetun taiteilijan urasta aikana, jolloin Suomi ja Eurooppa olivat murroksessa.

Nähtävillä Gallen-Kallelan ensimmäiset ja viimeiset teokset

Kansallismuseossa nähdään Gallen-Kallelan uran viimeiseksi suurtyöksi jääneiden freskojen lisäksi myös nuoren, kaukokaipuuta poteneen Gallénin varhaisimpia piirustuksia.

Esillä on noin sata teosta ja esinettä: maalauksia, grafiikkaa, luonnoksia ja valokuvia. Näyttelyssä nähdään myös videodokumentti historiallisesta 3D-rekonstruktiosta Suomen paviljongista vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä (Díaz-Kommonen ym. 2012).

Näyttelyn keskeiset teoslainat on saatu Kansallisgallerialta/Ateneumin taidemuseolta ja Gallen-Kallelan Museolta. Lainaajina ovat lisäksi Anders Wiklöfin kokoelma, Andersudde, Ahvenanmaa, Antti J. Kallio Modern Historic 1900 -kokoelma, Designmuseo, Didrichsenin taidemuseo, Fazer, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Helsingin kaupunginmuseo, Kalevalaseura-säätiö, Mannerheim-museo, Museoviraston Kuvakokoelmat, Suomen Pankki, Taidekoti Kirpilä / Suomen Kulttuurirahasto sekä useat yksityiskokoelmat.

Näyttelyaika: 2.12.2022–2.4.2023. Museo on keskiviikkoisin avoinna kello 20.00:een.

Hinta: 19,00 euroa, Museokortilla 9,00 euroa (Muista mainita lisätiedoissa Museokortista).

Maksuviite: 40374

Ilmoittautumiset ja maksut 10.2. mennessä.

 

Helmerivetäjä Merja Äimänen

 

Kuva: A Gallen-Kallela, Kansallismuseo

Kirjoita sähköpostiosoite huolellisesti, koska siihen lähetetään kaikki varaukseesi liittyvät tiedot.
Kuinka monta paikkaa haluat varata? Tällä hetkellä paikkoja on vapaana 0 kappaletta. Voit varata enintään 0 paikkaa. Ole yhteydessä toimistoon, jos tarvitset enemmän paikkoja: helmeri@helmeri.fi
Kerro numero, josta sinut tavoittaa parhaiten.
Osoite tarvitaan vain matkavarauksia varten.

Kerro kaikkien tapahtumaan mukaan tulevien henkilöiden nimet. Jos kyseessä on matkavaraus, kerro syntymäajat ja toiveesi huonekaverista (tarpeet ovat erilaisia eri matkoilla; esimerkiksi kaikille laivamatkoille tarvitaan syntymäaika ja EU:n ulkopuolisiin maihin passin numero).

Tarkistathan ennen varauksen tekemistä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein!

Peruuta